Bolu Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi

Bolu Belediyesi, 11 doğalgaz yakıtlı ve sıkıştırmalı çöp kamyonu ile araç filosunu güçlendirdi.

Belediye önünde araçların filoya katılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, göreve geldiğinden bu yana çevreye duyarlı projeler üretmek için bütün gücüyle mücadele ettiklerini belirtti.

Bolu'dan geçen ''Büyük Su''nun insanların su içebileceği, balık tutabileceği şeklinde temizlendiğine dikkati çeken Yılmaz, ''40 yıldır içinde canlı yaşamayan, pis kokulu bir dere olarak akarken şu anda artık düzenli bir hale geldi. Havza bazında, bir çevre projesini hayata geçiren ilk belediye olmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

Hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için doğalgazla çalışan araçlarının devreye girmeye başladığını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

''Çöp kamyonlarını doğalgazla çalıştıran ilk belediye olma unvanını kazandık. Böylelikle de dünyada 70. il olduk. Bunun onur kaynağımız olduğunu, Bolulular bilmelidir''

Yılmaz, doğalgaz dolum tesislerini de hayata geçirmek üzere olduklarına işaret ederek, ''Terminalin yanında bir tane doğalgaz dolum tesisi, bir tane de elektrikli araçların dolum tesisini kurmak üzereyiz. Çevre duyarlılığı konusunda, ülkemiz de dünyayı takip ediyor, ülkemiz de büyük ülkeler arasına girdi. Bundan sonra, ülkemizde de şehirlerarası doğalgazla çalışan otobüsler olacaktır. Onun için terminalde kurduğumuz bu tesisle İstanbul-Ankara arasında doğalgazla çalışan otobüslerin de hizmet alabilmeleri için orayı seçtik. İlklere imza atmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bolu Müftüsü Mehmet Şahin tarafından okunan dua sonrası Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Yılmaz araçların kurdelesini kesti.

Özçimen ve Yılmaz'ın incelemelerde bulunduğu araçlarla şehir turu atıldı .
Kaynak: AA