Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencileri Projelerini Sergiledi

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Bilgisayar Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencilerinin projelerinden oluşan sergi açıldı.

Teknik Eğitim Fakültesi'ndeki serginin açılışında konuşan TEF Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut, üniversitelerin insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, branş öğretmeni olarak mezun olacak öğrencilerin bu tür proje uygulamalarıyla teknik yönden de geliştiklerini söyledi.

Yakut, SDÜ'de donanımı yüksek pekçok bölümün varlığına dikkat çekerek ''SDÜ, her yönüyle fark yaratan bir üniversite'' dedi.

TEF Elektronik Bilgisayar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Serkan Üncü ise sergide 100 projenin sergilendiğini ifade ederek, ''Yaptığımız projelerin hepsi hem bilgisayar hem de elektronik bir taban içermekte. Hazırlanan 100 projenin tamamı seçilmiş projeler. Bu projeler özellikle Isparta'nın endüstriyel alt yapısına katkı sağlayacak'' diye konuştu.

Öğrencilerin yaptıkları çalışmalar ile TUBİTAK projelerinde de ödül aldığını kaydeden Üncü, projelerini sergileyen öğrencilerin öğretim görevlileri tarafından yapılan puanlama ile final sınavı olduklarını belirtti.

Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Bilgisayar Eğitimi Bölümü öğrencisi Orhan Abaoğlu, olgun karpuz belirleme projesi ile, karpuzun olgun olup olmadığın ses dalgaları ile belirlendiğini anlattı.

Abaoğlu, çalışmanın üreticilere yönelik olduğunu ve üreticilerin bu sayede karpuzun ne zaman hasat edebileceğini öğrenebileceklerini kaydetti.

Fatih Uslu ve Mustafa Tezsezer tarafından hazırlanan, uzaktan kumanda ile kontrol edilen ve su altını görüntüleyen bot projesi ile Eğirdir Gölü'ndeki yosunlanma ve kullanım alanları takip ediliyor.

Projede kumanda ile kontrol edilebilen botun üzerine yerleştirilen kamera mekanizması ile su altındaki görüntüler kıyıdaki bilgisayara aktarılarak sualtı insansız fotoğraf alma ve tarama işlemi yapılabiliyor .
Kaynak: AA