Kervansaray'da Resim Sergisi

Malatya'ya yurt içi ve yurt dışından gelen sanatçılar, resimlerini toplu olarak Kervansaray'da sergiledi.

Kervansaray'da Resim Sergisi
Resim sanatçılarının yapmış olduğu resimler, Battalgazi ilçesinde bulunan Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nda sergilendi. Serginin açılışına; Vali Vekili Bilal Bozdağ, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Karabay, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Yıldız, ressamlar ve vatandaşlar katıldı.

Resim sergisi koordinatörü Hasan Hüseyin Aslan, yaptığı açıklamada, "Burada sergilenen eserlerimizin çoğu yurtdışından gelen eserlerdir. Buradaki etkinlik sayesinde Battalgazi ilçesini ve Malatya’yı tanıtmış oluyoruz. Eserlerimizin çoğu 2-3 ay içerisinde yapıldı” dedi.

Diyarbakır’dan katılan Aşkın Adan ise, “Sanatın metropol alanlardan halkın içine bu tür etkinliklerle katılmış olması, gerçekten güzel bir şey. Sanatçıyı halk ile biraz daha kaynaştırıyor ve bu anlamda biraz daha insanların gözü önünde daha modern ve çağdaş işlerin gelenekselle bir arada yapılabileceği göstermeye çalışılmaktadır. Serginin ilçede yaşayan gençlere ışık tutacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA