''tohumdan Fidana'' Kampanyası

Van'da 4 ilköğretim okulunda bin 500 öğrencinin dahil olacağı ''Tohumdan fidana'' kampanyası düzenlenen törenle başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Van Bilgi Derneği, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü ve Kocaeli Çayırova Belediyesi Başkanlığı'nca desteklediği 'Minik eller Van'a ağaç dikim seferberliği başlatıyor' sloganıyla ''Tohumdan Fidana'' kampanyası için Ferit Melen İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, geçen yıl yürüttükleri ''Ceviz fidanı okullarda umutlu büyüsün'' kampanyası hakkında bilgi verdi. Bu tür kampanyaları önemsediklerini ifade eden Karaloğlu, kampanyaya verdikleri destekten dolayı Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ile ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz'a teşekkür etti.

ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Yorulmaz, her yıl 35-40 bin öğrenciye verdikleri ağaç tohumlarını toprakla buluşturmayı başardıklarını söyledi.

Van'da başlattıkları bu kampanyanın aynısını 12 ilde daha yürüttüklerini anlatan Yorulmaz, kampanya sonunda 25 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti

Kampanya çerçevesinde Vakıfbank, Ferit Melen, Fevzi Şengül ve Akköprü ilköğretim okullarında eğitim gören bin 500 çocuğa Çayırova Belediye Başkanlığı'nca sağlanan tohum dağıtılacak. Öğrenciler, evlerinde belli bir süre büyütecekleri fideleri daha sonra düzenlenecek bir törenle toprakla buluşturacağı kaydedildi.

Törene Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve Van Bilgi Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Berktaş katıldı.

Kaynak: AA