Ödemiş Belediyesi, Entegre Katı Atık Yönetimi ve Biyogaz Tesislerinin İhalesi Yapıldı

Katı atıkların geri dönüşüme tabi tutulması, biyogazlaştırılması, kompostlaştırılması ve enerji üretilmesi amacıyla Ödemiş Belediyesi’nce yapımı planlanan Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri’nin ihalesi yapıldı.

Ödemiş Belediyesi, Entegre Katı Atık Yönetimi ve Biyogaz Tesislerinin İhalesi Yapıldı
İhaleyle ilgili değerlendirmenin 10 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Tesisle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri, Ödemiş Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisinin güneyindeki Örnek Çiftliği’nde 50.247m²’lik alanda inşa edilecek. Kurulacak olan bu tesiste, katı atıkların kaynakta ayrıştırılması, ayrı toplanmasının sağlanması, oluşan atıkların geri dönüşüm ve kazanım yöntemleriyle değerli kısımlarının ekonomiye tekrar kazandırılması hedeflenmektedir. Böylece, depolamaya tabii olacak değerlendirilemeyen nihai atıkların asgari düzeye indirilerek, çevreye olan zararlı etkilerinin yok edilmesi de gerçekleştirilecektir” dedi.

Tesisin ünitelerini de anlatan Keskin, “Entegre Katı Atık Yönetim Tesisleri içinde, Mekanik Elleçleme ve Ayırma, Organik Atık Hazırlama ve Beslenme, Biyogaz, 2 MW gücünde Elektrik Santralı, Çürütülmüş Sindirim Artığı Susuzlaştırma, Hijyenizasyon / Kompostlaştırma / Kurutma ve Atık Hava Temizleme tesisleri yer almaktadır.

Tesisten elde edilen biyogaz, Kojeneratif Enerji Santrali’nde elektrik ve ısı enerjisine çevirecektir. Ayrıca, biyogaz tesisinden çıkan çürütülmüş sindirim artığından T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarında organik toprak iyileştiricisi (kompost) üretilecek ve elde edilen bu kompost toprak iyileştirici olarak kullanılabilir nitelikte olacaktır” diye konuştu.

Belediye encümeni huzurunda yapılan ihale için 13 firma ihale dosyası satın almıştı .
Kaynak: İHA