Eğirdir, Yerli ve Yabancı Turistlerin Akınına Uğradı

Havaların ısınmasıyla Isparta'nın Eğirdir ilçesi yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya başladı.

Eğirdir, Yerli ve Yabancı Turistlerin Akınına Uğradı
İlçeye gelen turistlerin bazıları kayık ve tekne turu yaparken, bazıları balık tutma, bazıları da Eğirdir Gölü’nün eşsiz manzarasını izleyerek piknik yapıyor. Eğirdir’in kültür, tabiat varlıkları ve doğal güzellikler yönüyle zengin olması yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Eğirdir’e ulaşımın kolay olması, temiz havası ve sakinliği ile turistlerin tercih sebebi olarak gösteriliyor. Baharın gelmesiyle birlikte spor kulüplerinin organizasyonlarının artması ile yerli ve yabancı turist sayısındaki artış, Eğirdir ve Isparta’daki otellerin doluluk oranının yükselmesine sebep oldu. Isparta ve Eğirdir’deki otellerin taleplere cevap verememesi sonucu bazı spor kulüpleri konaklama için Burdur ve diğer illeri tercih etmeye başladı.

İstanbul’dan Eğirdir’e antreman çalışmaları için gelen Bahçeşehir Üniversitesi Futbol Takımı Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral tarafından ilgiyle karşılandı. Takım 26 kişilik ekibiyle Köprübaşı mevkiindeki çim sahada antreman çalışmalarına başladı.

Antreman çalışmalarını yerinde izleyen Belediye Başkanı Özmeral, “Eğirdir’e hoş geldiniz. Güzel ilçemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Gördüğünüz gibi sahamız hazır ve personelimiz de size yardımcı olacak. Bu saha her zaman bütün takımlara ve bütün sporculara açıktır.” dedi.

Eğirdir Merci Otel’de bir hafta konaklayacak olan Bahçeşehir Üniversitesi Futbol Takımı sorumlusu ve Rektör Danışmanı İsmail Türker Kurşun, Başkan Özmeral’in misafirperverliği ve samimi davranışlarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Eğirdir’de konaklama tercihini ve Bahçeşehir Üniversitesi spor faaliyetleri hakkında bilgi veren İsmail Türker Kurşun, “Eğirdir’i çok beğendik. İstanbul’da oturduğumuz için Eğirdir’i çok bilmiyorduk. Isparta’dan Eğirdir’e gelişte tepeden gölü ve muhteşem manzarayı görmeye başladığımızda büyülenip çok etkilendik. İyi ki Eğirdir’e gelmişiz. Biz deniz çocuğuyuz. Burası tam bize göre bir yer." diye konuştu.

Öte yandan sporun baharla birlikte hızlandığını belirten Eğirdir Altıngöl Otel Müdürü Zaliha Aslan, son günlerde otelin doluluk oranının arttığını, sporcu kafileleri yanında yabancı turistlerin de gruplar halinde Eğirdir’e gelmeye başladığını belirtti.

Merci Otel İşletmecisi Cemal Egemen de otellerinin 10 Mayıs’a kadar dolu olduğunu Alman, Amerikan ve Anzak grupların Eğirdir’e geleceğini ifade etti.