Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Öncülüğündeki Give&gain

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği öncülüğündeki Give&Gain-Dünya Çalışan Gönüllüğü Günü'nde Asya Meyvesuyu çalışanları tarafından Eğirdir Gölü'nün çevresi temizlendi.

Sabah saatlerinde Eğirdir Gölü'nün Bedre Koyu'na gelen 70 kişiden oluşan ASYA Meyvesuyu çalışanları, göl çevresinden temizlik çalışmaların ardından 140 torba çöp topladı. Çöpleri, kağıt, plastik ve cam olarak ayıran gönüllüler, engellilere tekerlekli sandalye verilmesi kampanyası kapsamında toplanan pet şişelerin mavi kapaklarını da ayrı olarak topladı.

Asya Meyvesuyu İş Geliştirme ve İletişim Yönetim Lideri Hande Büyüklimanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topladıkları çöpleri Eğirdir Belediyesi temizlik işleri müdürlüğüne teslim ettiklerini belirterek, vatandaşların doğanın korunması konusunda daha bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Şirket olarak sosyal sorumluluklarının bilinciyle iş yapmayı temel kurum değerlerinden birisi haline getirmeye gayret ettiklerini ifade eden Büyüklimanlı, ''Dört yıldır sürüdürülen ve geçtiğimiz yıl tüm dünyada yaklaşık 30 bin gönüllü çalışanın katılımıyla gerçekleştirilen 'Give&Gain-Dünya Çalışan Gönüllüğü Günü'nde biz de birşey yapalım istedik. Şirket personelimizle doğa harikası Eğirdir Gölü'nün çevresi temizledik. Çalışanlarımızın bu etkinlikte olduğu gibi gönüllü olarak topluma değer yaratması, topluma ve çevreye sorumlu iş yapma anlayışımızı tüm kademelerimize yansıtabilmek adına çok önemli. Bu gibi etkinliklerimiz ilerleyen günlerde de devam edecek'' diye konuştu.

AGE Grup şirketlerinden Asya Meyvesuyu ve Gıda, 1973'den bu yana meyvesuyu sektöründe konsantre ve püre üretimi ile hammadde tedarikçisi olarak hizmet veriyor. Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ndeki günlük bin 400 ton elma işleme kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük tesis kapasitelerinden birine sahip Asya, 2011'den itibaren meyvesuyunun yanında bisküvi, şekerleme ve süt ürünleri olmak üzere gıda sektöründe geniş bir yelpazede hammadde tedarik ediyor. Şirket, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, ABD, Japonya, Kore ve Arabistan gibi dünyanın pek çok ülkesinde faaliyet gösteriyor .
Kaynak: AA