Başakşehir Belediyesi, İşçilerle Sözleşme İmzaladı

Başakşehir Belediyesi ilk defa toplu iş sözleşmesi imzalayarak çalışanlarının yüzünü güldürdü.

Başakşehir Belediyesi, İşçilerle Sözleşme İmzaladı
Hizmet İş Sendikası ve Başakşehir Belediyesi tarafından yürütülen toplu sözleşme süreci tamamlandı. Başakşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen törene Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş İstanbul 4 nolu Şube Başkanı Reşat Kaya, Başkan yardımcıları, hizmet iş sendika protokolü ve işçiler katıldı.

Sözleşme ile birlikte işçilere, çeşitli sosyal paketlerin yanı sıra, kıdem zammı, yıllık izin süreleri ve yıllık ücret artışı gibi konularda da düzenlemeler yapıldı.
İşçilerle sözleşme konusunda mutabakat sağlandığını söyleyen Mevlüt Uysal, “Bu sözleşmenin Başakşehirimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu sendika süreci biraz uzamış olabilir fakat herkes için iyi olduğunu düşünüyorum. Türkiye şartlarına baktığımızda insanların işsizlik durumlarını, aldıkları ücretleri görüyoruz. Bu bağlamda; yapılan iyileştirmenin sizin için önemli olduğunu düşünüyorum. Başakşehir halkı belediyenin varlığına kendisine hizmet etme, problemlerini çözme mantığıyla bakıyor. Bu manada onlardan aldığımız yetki ve ücreti hizmet olarak geri veriyoruz. İyi hizmet iyi ücretle olur biz bunu yapmaya çalıştık." diye konuştu.

Sözleşmede özellikle eğitim konusunun önemini vurgulayan Uysal, “Düzenlemede eğitimin ön plana çıkmasını istedik. Çünkü biz burada eğitimi teşvik ediyoruz. Bizden sonraki neslin eğitiminin yükselmeni düşünerek de bu uygulamanın olmasını sağladık. Çocuklarımız, evlenecek olanlarımız, bayramlar gibi konularda da hassas davrandık." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan sözleşme metnini imzaladı.