Torbalı’da İntihar

Torbalı, önceki gün bir intihar ile sarsıldı.

Torbalı’da İntihar
İlçenin en eski kahvecilerinden olan Hayrettin Kınış, Ertuğrul Mahallesi’ndeki evinde kendini asmak suretiyle yaşamına son verdi. Emekli olan 52 yaşındaki Kınış’ın 6 ay önce eşinden boşanmak üzere ayrıldığı öğrenildi. Eşinden ayrılmasından sonra psikolojik tedavi gören Hayrettin Kınış’ın cansız bedenini ise kız kardeşi Ayşe Kınış, ağabeyini merak edip evine gidince buldu. 2 çocuk babası Kınış dün toprağa verildi.

KIZ KARDEŞİ ASILI ŞEKİLDE BULDU İntiharlarla sık sık gündeme gelen Torbalı’da Çarşamba günü üzücü bir olay daha meydana geldi. Ertuğrul Mahallesi’nde ikamet eden Ayşe Kınış, eşinden ayrı olan ağabeyi Hayrettin Kınış’ın evine sık sık giderek temizlik yapıyordu. Ağabeyinin uzun bir süre evden çıkmaması üzerine, merak eden Ayşe Kınış Çarşamba günü saat 18.30 sıralarında Ertuğrul Mahallesi 3024 Sokak’taki eve gitti. Yedek anahtarla evin kapısını açan Ayşe Kınış, evin içerisinde ağabeyini aramaya başladı.

Odalarda ağabeyini bulamayan genç kadın, kapısı aralıklı olan banyoya yöneldi. Banyonun kapısını tamamen açtığında ise ağabeyinin cansız bedenini asılı bir vaziyette buldu. Sinir krizleri geçiren Ayşe Kınış’ın çığlıkları üzerine komşuları olay yerine geldi. Vatandaşlar, 155 Polis İmdat’ı arayarak intihar vakasını bildirdi.

6 AY ÖNCE EŞİNDEN AYRILDI

Olay yerine gelen polis ekipleri, Hayrettin Kınış’ın banyo kapısının arkasında duvara monte edilmiş askılığa çamaşır ipiyle kendini astığını tespit etti. Yapılan incelemelerde Kınış’ın olayın öğrenilmesinden 24 saat önce intihar ettiği belirlendi. Rıfat(13) ve Rıdvan (20) isminde iki çocuğu bulunan Hayrettin Kınış’ın, 25 yıllık eşi Nihal Kınış’tan, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak üzere 6 ay önce ayrıldığı öğrenildi. Eşinden ayrı yaşamaya başladıktan sonra psikolojik tedavi görmeye başlayan Kınış’ın bu ayrılığa daha fazla dayanamadığı ve bu nedenle yaşamına son verdiği iddia edildi. Hayrettin Kınış’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndan geldikten sonra dün Ertuğrul Cami’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Torbalı Mezarlığı’na defnedildi .
Kaynak: İHA