Eğitim-bir-sen'li Kadınlardan Şehit ve Gazi Eşlerine Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu, 'Anneler Günü' dolayısıyla Harp Malulleri Gaziler-Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Etimesgut Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Eğitim-bir-sen'li Kadınlardan Şehit ve Gazi Eşlerine Ziyaret
Şehit ve Gazi eşlerine Anneler Günü'nde destek vermek için Etimesgut Harp Malulleri Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Şubesi'ni ziyaret eden Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu üyeleri, şehit ve gazi eşleriyle sohbet edip, çocuklarla oynadı. Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Muammer Metin, derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada, ortaya koydukları fedakarlıklardan dolayı şehitlere, gazilere ve onların ailelerine minnet borçlu olduklarını belirtti.

Metin, “Halkımız, şehit ve gazilerimiz noktasında çok duyarlı bir millet. Bizi korumak adına yaptığınız fedakârlıklardan dolayı hepinizin önünde saygıyla eğilmek bile kelimeleri ifade etmiyor. Artık bu acılar son bulsun, başka çocuklarımız babasız, başka anneler yarensiz kalmasın istiyoruz. Ben özellikle annelere çok teşekkür etmek istiyorum, sizin yükünüz çok daha fazla. Şehit eşleri artık çocuğu için hem anne hem de baba, onlara özellikle büyük yük düşüyor. Anneler gününüzü canı gönülden kutluyoruz. Allah, size ve çocuklarınıza uzun ömürler versin, onları çok güzel yetiştireceğinizden eminiz. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak Türkiye’nin her yerindeyiz. Bizlere bu noktada ne görev düşüyorsa her zaman destek vermeye hazırız. Bizi bir kardeş, sivil toplum örgütü olarak kabul edin.” dedi.

"ŞEHİT ÇOCUKLARINA PSİKOLOJİK AÇIDAN YARDIMCI OLUN"

Ziyarette konuşan bir şehit eşi ise öğretmenlerden bir istekte bulundu. Öğretmenlerin çok özel insanlar olduğunu dile getiren şehit eşi, “Öğretmenlerimizden bir şey isteyeceğim; çünkü onlar çok özel, bir kısmının sınıfında veya okulunda şehit çocukları var. Onlara psikolojik anlamda çok yardımcı olalım, çünkü onların psikolojilerini toparlamak çok zor. Biz anneler olarak, onları sağlıklı bir anne, sağlıklı bir eş yapabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ama eksik kalıyor. Öğretmenlerimiz, anne ve babaları anlatan ödevler veriyor mesela, çocuğumuzla ağlayarak o ödevleri yaptığımızı hatırlıyorum. Özellikle birinci sınıfta aileleri anlatan ödevler isteniyor, bu ince noktalarda şehit çocuklarının durumunu gözetirlerse çok seviniriz. Birçok öğretmenimizin bu konuda çok hassas davrandığını görüyoruz, ancak bulunduğu sınıfta bu türden çocukların olmadığını bilmediği için bazen sıkıntı yaşanabiliyor. Öğretmenlerimizin bu konuda hassas davranmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Dernek Başkanı Gazi Aydoğan Yaşar da ziyaretten çok memnun kaldıklarını, ailelerin kendilerini bu ziyaretler sayesinde yalnız hissetmediğini dile getirdi. Yaşar, “Gazilerimiz ve şehitlerimizin eş ve çocuklarına yardım edilmesini ve destek verilmesini istiyoruz. Bizler dernek olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz; ancak sizlerin desteği bizim için son derece önemli. Ailelerimiz sizleri aralarında görünce daha çok mutlu oluyorlar, sıkıntıları bir nebze olsun azalıyor.” diye konuştu.

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu üyeleri, ziyaret sonrası ailelere çeşitli hediyeler verdi ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi .