Kadın Meclisinden Engelli Öğrencilere Ziyaret

Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Engelli Haftası dolayısıyla Kocaeli’ndeki tek engelli okulu olan Nuh Çimento İş Okulu’ndaki öğrencileri ziyaret etti.

Kadın Meclisinden Engelli Öğrencilere Ziyaret
Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu öncülüğünde yapılan ziyarette kadınlar Okul Müdürü Mustafa Kızmaz ve sınıf öğretmeni Sertaç Hindistan tarafından karşılandı. Ziyaret esnasında karşılıklı fikir alışverişi olurken, kadın meclisi üyeleri, öğrencilerin çeşitli atölyede ürettikleri ürünleri inceledi ve hayran kaldı.

Kadın Meclis Başkanı Balcıoğlu bir konuşma yaparak, “Engellilerin sadece bu gibi haftalarda değil her zaman hatırlanması gerekiyor. Bunun gerçekleşmesi için bu tür okulların sayıca artmaları gerekmekte. Böylece söz konusu okullarda eğitim gören ve üretkenliklerini sergileyen öğrencilerin kendilerini toplumun bir parçası olarak hissetmeleri mümkün olacaktır” açıklamalarında bulundu.

Okul Müdürü Mustafa Kızmaz ise, “Okuldaki atölyelerde çocuklarımızın aldığı eğitimin çok güzel bir şekilde geri dönüşümü oluyor. Öğrencilerimiz seramik, süs eşyası, nikah şekeri ve garsonluk konusunda eğitim görüyor. Okul kapasitemiz 140 kişi, fakat bu sayının Kocaeli için yeterli olduğu söylenemez. Gelecek yılın eğitim-öğretim dönemi için dahi öğrenci başvurularımız oldukça fazla” dedi.

Kaynak: İHA