Cerrahi Derneği Başkanlığı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztekin Oto, Avrupa Kardiyovasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği başkanlığına seçildi.

Prof. Dr. Oto, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Kardiyovasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği'nin 61. yıllık kongresinin 25 Nisan'da Dubrovnik'te düzenlendiğini belirtti.

Kongrede yapılan seçimlerde, Avrupa'nın köklü kuruluşlarından ESCVS'nin başkanlığına seçildiğini ifade eden Prof. Dr. Oto, ''İlk kez bir Türk doktor kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi alanında başkanlık konumuna seçiliyor. Derneğin başkanlığını yapacak ilk Türk doktor olmaktan gurur duyuyorum'' dedi.

Gelinen noktanın Türk doktorları açısından cesaret verici olduğunu vurgulayan Oto, şöyle konuştu:

''Uzun yıllardır çeşitli uluslararası derneklerin yönetiminde yer aldım. Çabalarımızın sonucunda bu noktaya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Türk hekimlerinin, uluslararası kuruluşların yönetimlerinde yerleri olacağına inanıyorum. Ülkemizdeki kalp hastaları açısından da önemli. Mesleki başarılarımız, yaptığımız özgün ameliyatlar, yayınlarımız, düzenlediğimiz bilimsel toplantılardaki başarılarımızla bu konumlara seçiliyoruz. Hastalarımız da daha büyük güven ve gönül rahatlığı ile bizlere başvurabilirler.''

Dernek olarak, Avrupalı kalp cerrahlarına mezuniyet sonrası eğitim verilmesinde görev aldıklarına dikkati çeken Prof. Dr. Oto, başkanlığım döneminde planlanacak kurslar ve çalışmalara, Türkiye'deki merkezler ile meslektaşlarını davet etme olanağı bulacağını ifade etti.

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da Prof. Dr. Oto'nun başarısından mutluluk duyduğunu, dallarında iyi yetişmiş hekimlerin varlığının İzmir ve DEÜ için övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Kaynak: AA