Belediye Başkanı Müftüoğlu Açıklama Yaptı

Isparta'nın Sütçüler ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, ilçede 2007 yılında meydana gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybettiği, bir öğrencinin de sakat kaldığı kazayla ilgili, ''Böyle üzücü kazaların bir daha meydana gelmemesi için Sütçüler yollarının, Karayolları standartlarına uygun hale getirilmesi girişimlerimiz devam etmektedir'' dedi.

Başkan Müftüoğlu, AK Parti İl Binası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 çocuğundan birinin hayatını kaybettiğini, ikisi üniversite öğrencisi, ikisi de Isparta'da eğitim gören dört çocuk babası olduğunu belirtti.

22 yıllık eğitimci olduğunu ifade eden Müftüoğlu, Sütçüler'de her üniversite öğrencisini ''evladı gibi'' gördüğünü dile getirdi.

26 Nisan 2007 tarihinde üniversite öğrencilerini taşıyan belediyeye ait otobüsün kaza haberini alınca hemen olay yerine gittiğini anlatan Müftüoğlu, ''Otobüs ağaca dayanmış, öğrenciler sağa sola dağılmış vaziyetteydi. İlk şaşkınlık geçtikten sonra olay yerine henüz gelmiş olan jandarmanın da yardımıyla yaralıları birer birer araçtan çıkardık. Ambulanslarla Eğirdir, Isparta ve Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırdık. Vefat eden kızımız Azize Günal'ı taşırken, 'Başkan amca ben ölecek miyim' sözü aylarca kulağımdan silinmedi'' diye konuştu.

Kazada ağır yaralanan Safiye Özpınar'ın da Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındığını hatırlatan Başkan Müftüoğlu, o günlerde eşi rahatsız olduğu için annesiyle Özpınar'ı devamlı ziyaret ettiğini kaydetti.

Kazanın ardından, belediye, vatandaşlar, Sütçüler Meslek Yüksekokulu ve kaza yapan aracın şoförünün ailesinin katkılarıyla toplanan yardımları Özpınar ailesine teslim ettiklerini söyleyen Müftüoğlu, ayrıca sigorta şirketinin, Safiye Özpınar için 63 bin 500 lira, Azize Günal için de 14 bin lira yardım yaptığını ifade etti.

Başkan Müftüoğlu, kazada hayatını kaybeden Azize Günal'in ailesini defalarca ziyaret ettiklerini ve merhumun anısına yüksekokulun karşısına çeşme yaptırdıklarını vurguladı. Olayla ilgili kaza tespit raporunda araç şoförünün yüzde 100 hatalı bulunduğunu aktaran Müftüoğlu, davanın Yargıtay'da temyiz aşamasında olduğunu bildirdi. Başkan Mütfüoğlu, kendisi hakkındaki ''acılı ailelerle ilgilenmediği, yardım yapmadığı'' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Ailelerin Avukatı Ömer Çetin ile yaptıkları görüşmelerde belediyenin nakit parasının olmadığını, tazminat bedeli olarak belediyeye ait otobüslerin ve taşınmazlarından bazılarını verebileceklerini ifade ettiklerini söyleyen Müftüoğlu, fakat karşı tarafın haciz yolunu tercih ettiğini belirtti.

Davanın uzamasını istemediklerini vurgulayan Başkan Müftüoğlu, şöyle konuştu:

''Sütçüler Belediyesi, Isparta'nın en başarılı belediyelerinden biridir. Zor koşullarda çok büyük hizmetler sunmuştur. Böyle üzücü kazaların bir daha meydana gelmemesi için Sütçüler yollarının, Karayolları standartlarına uygun bir hale getirilmesi üzerine girişimlerimiz devam etmektedir. Bazı yayın organlarında Sütçüler Belediyesi'ni kamu nezdinde küçük düşürücü, 'kazaya uğrayanlarla hiç ilgilenmediği, hiç yardımcı olmadığı' gibi asılsız ifadeler kullanılması, 'AK Partili Sütçüler Belediyesi' vurgusuyla da AK Parti'yi yıpratmaya yönelik yayınların olması, Sütçüler halkını, şahsımı, ailemi ve AK Parti camiasını incitmiştir.''

-Olay-

Sütçüler ilçesinde 26 Nisan 2007 tarihinde üniversite öğrencilerini taşıyan belediyeye ait otobüs, Aşağıgökdere mevkisinde şarampole yuvarlanmış, kazada Azize Günal adlı öğrenci hayatını kaybederken, Safiye Özpınar adlı öğrenci ise felç olmuştu. Günal ve Özpınar aileleri, otobüsün güzergahı kullanılmayıp yol güvenliği daha az olan yol tercih edildiği gerekçesiyle Sütçüler Belediyesi aleyhine tazminat davası açmış, mahkeme, Sütçüler Belediyesi'nin, kazada hayatını kaybeden Azize Günal için 22 bin lira, kaza sonucu sakat kalan Safiye Özpınar için de 300 bin lira tazminat ödemesine hükmetmişti.

Ardından, Sütçüler Belediyesi'nin, ödeme planına ilişkin ailelerle görüşme talebinde bulunmadığı iddiasıyla tazminat bedelini temin etmek için icra takibi başlatılmış, Sütçüler Belediyesi'nin banka hesaplarına, taşınmazlarına, Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu'nun makam aracına, belediye hizmetlerinde kullanılan 2 otomobil, 4 otobüs, 2 traktör, 2 damperli kamyon, bir kamyonet ve bir motosiklete haciz konulmuştu.

Bunun üzerine, Sütçüler Belediye Encümeni, Safiye Özpınar'ın yasal faiziyle 380 bin lira tutan tazminatının 200 bin liralık kısmına karşılık belediyeye ait bir minibüs, 27 kişilik 2 midibüs, 45 kişilik bir yolcu otobüsü ve başkanın eski makam aracının Özpınar ailesine devredilmesini, geriye kalan 180 bin liranın da aylık 5 bin liralık taksitler halinde ödenmesini kararlaştırmıştı.

Kazada sakat kalan Safiye Özpınar'ın babası İbrahim Özpınar da belediyenin teklifini kabul etmiş ve araçları teslim almıştı .
Kaynak: AA