Elmalı Meslek Yüksekokulu ve Korkuteli Meslek Yüksekokulu'nda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi'ndeki Bologna Süreci Uyum Çalışmaları hakkında Elmalı Meslek Yüksekokulu ve Korkuteli Meslek Yüksekokulu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Toplantılarda akademisyenlere süreç hakkında bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Bologna Süreci Uyum Çalışmaları'nın, Avrupa'da yükseköğretim alanı yaratmayı hedefleyen bir reform süreci anlamına geldiğini kaydetti.

Bologna sürecinin, uluslararası kuruluşların işbirliğiyle 47 üye ülke tarafından oluşturulduğunu anlatan Özkan, Bologna sürecinin oluşturulması hedeflenen Avrupa Yükseköğretim Alanı içinde yer alan ülke vatandaşlarının, yükseköğrenim görmek ya da çalışmak için Avrupa'da kolayca dolaşabileceklerini kaydetti.

Özkan, Bologna süreci uyum çalışmaları kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından 2011-2014 dönemi için Akdeniz Üniversitesi'ne ''Diploma Eki Etiketi Ödülü'' verildiğini ve bunun büyük önem taşıdığını vurguladı.

''Diploma Eki Etiketi Ödülü'' ile Akdeniz Üniversitesi diplomasının AB düzeyinde tanındığını ifade eden Özkan, ayrıca bu ödül ile üniversitenin diploma ekibinin, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen kalite ölçütlerine uygun olduğunun belgelendiğini ve bu şekilde üniversitenin uluslararası tanınırlık oranının bir kat daha arttığını söyledi.

Bologna sürecinin, öğrenciler açısından bir çok kazanımı beraberinde getirdiğini belirten Özkan, sürecin öğrenci merkezli bir yaklaşımı öngördüğünden, öğrencilerin eğitim hayatlarına aktif katılımlarını sağladığını, eğitim programlarını ve derslerini daha bilinçli seçmelerine yardımcı olduğunu kaydetti.

Özkan, yeterlilikler ve kalite güvencesiyle oluşturulan programlardan mezun olan öğrencilerin istihdam edilebilme oranlarının artacağını, Diploma Eki ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi gibi tanınma araçları sayesinde de öğrencilerin almış oldukları eğitimin yurt dışında tanınmasına imkan sağlanacağını belirtti.

Prof. Dr. Özkan, yeniden yapılandırma çalışmaları tamamlandığında Akdeniz Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olma yolunda çok önemli bir aşama kaydedeceğine dikkati çekti .