Medikar Hastanesinde Yeni Doktor

Karabük’te hizmete giren ve bölgenin en büyük özel hastanesi olan Karabük Özel Medikar Hastanesi'nde göğüs bölümü hizmet vermeye başladı.

Medikar Hastanesinde Yeni Doktor
Ankara GATA Hastanesi'nden Karabük’e gelen göğüs uzmanı Prof. Dr. Metin Özkan, Medikar Hastanesi'nde bölge halkına hizmet vermeye başladı.

Karabük’te göreve başlayan Prof. Dr. Metin Özkan, kentte hava kirliğinden dolayı çok fazla astım bronşit,kronik bronşit ve akciğer kanseri vakası göreceğini tahmin ettiğini söyleyerek, “Kentte hava kirliği gözle hissedilebiliyor. Şuan doğalgaza geçtiğinden hava kirliliği eski yıllara oran alt seviyelere indiği belirliyor. Önümüz ilkbahar ve astım hastaları buna dikkat etmeli. Astım bu aylarda tetiklenir. Özellikle astım onlanlar polenlerin yoğun olduğu zamanda dışarı çıkmasın. Gerekirse maskeyle çıksın. Bu bölgede astımdan çok kronik bronşit ve anfizan hastalığı üzerinde durmamız gerekli. Kente ilk defa geldim ve şehir merkezinde gezerken dikkatimi çeken tek şey, hava kirliliğine rağmen insanların fazla sigara içiyor. Bu havaya rağmen insanların sigara içmesi çok ilginç. Zamanla bunun ilgili gerekli araştırmalar yapacağız. Halkın yaşam tarzıyla ilgili araştırma yapacağız” dedi .