İtfaiye'den ''Su Birikintilerine Girmeyin'' Uyarısı - Ankara

İtfaiye, karların erimesi ve yağmurla oluşan su birikintilerine, göletlere girilmemesi uyarısında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, yağışlı bir kış mevsimi yaşandığı, karların erimesiyle su birikintileri oluştuğu belirtildi.

Açıklamaya göre, İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, su birikintilerine özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, bu su birikintilerinin büyük tehlike arz ettiğini dile getirdi.

Önceki gün Etimesgut'ta, bu su birikintilerinden birine giren 3 ilköğretim öğrencisinden birinin boğularak öldüğü hatırlatılan açıklamada, Ankara'daki göl, gölet ve ırmak kıyılarından hiçbirinin serinlemek için uygun olmadığı kaydedildi.

Başkentin değişik yerlerinde büyük su birikintileri oluştuğu vurgulanan açıklamada, vatandaşlara, büyük tehlike taşıyan bu tip yerlere yüzme veya serinleme amacıyla kesinlikle girilmemesi için uyarıda bulunuldu.

Açıklamaya göre, özellikle çocukların su birikintilerine girme eğilimi gösterdiğini belirten itfaiye yetkilileri, bu hususta anne-babalara önemli görevler düştüğünü bildirdi.

Açıklamada, Etimesgut'ta önceki gün 3 ilköğretim öğrencisinden birinin, 3-3,5 metre derinliğinde, 50 metre çapındaki su birikintisinde boğulduğu, küçük çocuğun cesedinin itfaiyenin dalgıçlarınca çıkarılarak ailesine teslim edildiği kaydedildi .