Uluslararası Fidan Dikme Töreni - Ankara

Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katıldığı etkinlikte Çayyolu Park Caddesi'nde bulunan Doktorlar İlköğretim Okulu yanındaki alana çok sayıda fidan dikildi.

Uluslararası Fidan Dikme Töreni - Ankara
Romanya, Polonya, Letonya, İspanya'dan gelen öğrenciler, okul yönetimi ve öğretmenlerin de katıldığı etkinlikte, minikler fidanlara ilk can suyunu Yaşar ile birlikte verdi. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerle birlikte fidan dikme törenini uluslararası boyutta gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirten Yaşar, "Dünyamızın çölolmaması adına, oksijen kaynağımız ağaçları korumalıyız. Daha yaşanabilir bir dünya için el ele verelim ve gelecek nesillere daha yeşil bir Yenimahalle bırakalım" dedi.

Doktorlar ve Etimesgut İlköğretim Okulları'nın, Avrupa Birliği Socrates Comenius Projesi kapsamında Romanya, Polonya, Letonya ve İspanya ülkelerinden gelen öğrencileri misafir ettiklerini belirten Yaşar, şöyle konuştu: "Bu projeler, hem eğitim öğretim kalitesini artırmaya yardımcı oluyor hem de dil öğrenmeyi teşvik ediyor. Biz de Yenimahalle Belediyesi olarak Avrupa Birliği Projelerimizi hayata geçirerek hem yurt dışındaki öğrencileri Türkiye'ye davet ediyoruz, hem de ülkemizdeki öğrencilerimizi yurtdışına göndererek kültür alışverişine destek veriyoruz."Etkinlik sonrası Yenimahalle'ye gelen yabancı öğrenciler, Yaşar'ı makamında ziyaret etti. Öğrencilere Türkiye hakkındaki fikirlerini soran Yaşar, Yenimahalle hakkında öğrencilere bilgi verdi .
Kaynak: İHA