İzmit Belediye Başkanı Doğan'dan Mahalle Ziyareti

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Akçakoca Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Akçakoca Mahallesi'ni ziyaret ederek devam eden çalışmaları inceleyen Doğan, burada yaptığı açıklamada, mahallenin yakında hayata geçirecekleri ''Tarih Koridoru Projesi''nin önemli bir bölgesi olduğunu söyledi.

Mahallenin sınırlarında projenin cazibesini ortaya çıkaracak Akçakoca Dere Cami, Elbeyoğlu Konağı gibi tarihi yapılar bulunduğunu belirten Doğan, ''Bu yapıların tümü Osmanlı dönemine aittir. Kısa bir süre sonra burası bambaşka olacak'' dedi.

Projenin tüm şehre canlılık getireceğini ifade eden Doğan ''Tarihi değerleri yaşatmak bizim en önemli görevlerimizden biri. Tarih onunla iç içe yaşadığımız zaman anlam ve canlılık kazanır. Bizler bu bölgeye canlılık kazandırmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. İzmit'e gelen turistler gardan çıkınca Kültür Tepesi'nden başlayarak Tarih Koridorunu gezecek ve kentimize hayran olacaklar'' diye konuştu.

İnceleme sırasında Doğan'a eşlik eden Akçakoca Mahallesi Muhtarı Mehmet Şahin ise ''Mahallemiz bu proje sayesinde değer kazandı. Çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Desteği için başkanımıza teşekkür ederiz'' şeklinde konuştu .
Kaynak: AA