Öğretmenler AB Projelerini Anlattı

İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve çeşitli okullardan katılan öğretmenlerin projelerini anlattığı “AB Projelerinde İyi Uygulamalar Konferansı” konulu panel yapıldı.

Öğretmenler AB Projelerini Anlattı
“AB Projelerinde İyi Uygulamalar Konferansı” Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konferansa İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit ilçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Konferansın moderatörlüğünü KOÜ Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim üyesi ve KOÜ Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Engin Özdemir yaptı.

İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Türkiye’de yapılan AB Projeleri ile yeni fırsat kapılarının açıldığını söyledi.

Çuhadar, “AB projesinin en önemli hedeflerinden biri toplumsal etki olmasıdır. AB hibeleriyle desteklenen projelerin mümkün olduğunca fazla sayıda paydaşa duyurulması için uğraşmalıyız. Bunu gerçekleştirmek için düzenlediğimiz bu konferansta kalite ve sürdürülebilirlik bizim için itici iki güç olmuştur. Bu konferansın alt amacı bir eğitimci olarak farklı ülkelerin birbirinden farklı ülkelerin birbirinden farklı eğitim sistemlerini yerinde görüp karşılaştırmayı, gördüğünüz iyi uygulamaları kendi sistemimize aktarmayı hatırlatmayı bir görev bilmek ve bu sayede mesleki kalitemizi geliştirme fırsatını yakalamaktır” dedi.

Programın devamında sırasıyla çeşitli okullardan gelen öğretmenler hazırladıkları projeleri slayt eşliğinde sundu .
Kaynak: İHA