Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi’nde Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim öğrencilerinin internet üzerinden İngilizce pratik yapmalarına imkan sağlayan Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi’nde başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.

Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi’nde Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve bakanlıkta kurulan ana sunucu bilgisayarlar üzerinden öğrencilerin İngilizce öğrenmelerini sağlayan Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi , ilköğretimin 4 , 5 , 6 , 7 ve 8 . sınıflarında uygulanıyor . İngilizce öğretim programlarını destekler nitelikteki sistem sayesinde şifre alan öğrenciler , okul veya evlerinde bilgisayarları başında İngilizce çalışma imkânı buluyor . Kayseri merkez ve ilçelerindeki okullardan sisteme kayıtlı başarılı öğrencilere yönelik bir ödül töreni düzenlendi .

Kayseri Ticaret Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR - GE Şubesi Müdürü Mehmet Şahin , bu projenin temel amacının çocukların yoğun grammer öğreniminden ziyade pratik İngilizce konuşmalarını sağlamak olduğunu söyledi .

Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi’ni gönüllü öğrencilerin kullandığını belirten Şahin , hedeflerinin bu sistemi bütün öğrencilerin kullanmasını sağlamak olduğunu ifade etti .

AR - GE Şubesi Müdürü Şahin’in yanı sıra , Dyned il koordinatörü ile başarılı olan okulların öğretmen ve okul müdürlerinin de hazır bulunduğu törende , Dynet kullanımında 11 ve 12 . kura çıkan başarılı 25 öğrenciye ‘Dynet kullanımı performans belgesi’ takdim edildi . Aynı belge , elektronik ortam olan www . sorubank . kayseriarge . org sitesi ‘Çevrimiçi Soru Bankası’nda başarılı olan 30 öğrenciye de verildi .

Tören sonrası öğrenci ve öğretmenler , Kayseri Kent Müzesi , Kadir Has Kongre Merkezi ve Kadir Has Stadyumu’nu gezdi .