YTÜ’lü Öğrenciler, Gevaşlı Öğrencileri Sevindirdi

Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bu yıl deprem bölgesi Van’a gelerek öğrencileri sevindirdi.

Van’ın Gevaş ilçesindeki 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle birlikte okulu boyayan, müzik yarışmaları düzenleyen, sinema filmi hazırlayan Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği üyeleri, ayrıca getirdikleri hediyelerle de öğrencileri sevindirdi. Öğrencilere destek vermek amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu belirterek, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını açıkladı.

Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni de duyarlılıklarından dolayı Yıldız Teknik Üniversitesi’nin öğrencilerine, rektörlüğüne teşekkür etti. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl Van’ın Gevaş İlçesi’ni seçti. Bir hafta boyunca Van’da bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, bu süre içinde okul restorasyon çalışmalarına katıldılar. Amaçlarının, Van 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri için bir farkındalık yaratma ve diğer üniversite öğrencilerinin de bu konu üzerindeki hassasiyetlerini arttırmak olduğunu belirten öğrenciler, geçtiğimiz yıl önemli başarılar elde ettiklerini ve bu yıl da hedeflerini büyüttüklerini bildirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi, Kulüpler Birliği tarafından düzenlenen yardım projesinde Yıldız Teknik Üniversitesi kulüpleri kendi alanlarını kapsayan konularda, Van 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerini bilgilendirmeye çalıştı. Öğrenciler ile birlikte ebru çalışmaları, ritim çalışmaları, öğrencilere yönelik mesleki sunumlar ve daha pek çok aktivite yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği, bunun yanında Van 75. Yıl İlköğretim Okulu’na çevre düzenlemesi konusunda da destek verdi.

"YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE BÜYÜK DESTEK VERİYOR"

Van’da bulundukları süre içinde yaptıkları çalışmalara destek vermek üzere Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek de Van’a geldi. Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, İlçe Mille Eğitim Müdürü ve Gevaş MYO Müdürü ile birlikte öğrencilere hediyelerini dağıtan Rektör Yüksek, "Yıldız Teknik Üniversitesi sosyal sorumluluk projelerine büyük destek veriyor. Üniversitemiz bünyesinde 40 ayrı grubumuz var. Bu grupların bir araya toplandığı kulüpler birliğimiz var. Bu çatı altında öğrencilerimiz çok önemli projeler geliştiriyorlar. Buz bu anlamda bölgedeki öğrencilerle bizim öğrencilerimizi buluşturmayı amaçladık. Bizim bu ülkede beraberliğe ihtiyacımız var. Bizim ayrı gayrımız yok. Gençlerimiz Van’a hayran kalmışlar. Çok büyük güzellikler var. Ancak TV’lerden izlediğimiz zaman farklı görüntüler görüyoruz. Ama böyle değil. Üniversitelerin asil görevleri bulundukları bölgelere ve ülkeye hizmet etmektir. Bir felaket yaşandı. Bizde aynı felaketi yaşadık. Allah bir daha göstermesin. Ülke olarak bu olaylardan ders çıkarmamız gerekiyor. Çocuklarımızı daha iyi eğitmemiz lazım." dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'ne gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ise "Çok güzel ve önemli bir proje. Öğrenci kardeşlerimizin ilçemizdeki öğrencilere gösterdikleri ilgi çok önemli. İnşallah buradaki öğrencilerimiz de gelecekte abileri ablaları gibi en iyi üniversitelerde okur ve onlarda söyle güzel projelere imza atarlar." diye konuştu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek daha sonra protokol üyeleri ile birlikte okul bahçesinde ağaç dikti.