Etimesgut'ta Minikler Sırayla Koltuğu Devraldı

Ankara'da Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu önce Mervan Turgut’a, sonra da Ahmet Sezer Yıldırım’a devretti.

Etimesgut Belediyesi’nin geleneksel koltuk devir teslim töreni renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl iki talipli çıkması nedeniyle Başkan Demirel, başkanlık koltuğunu sırayla devretti. Başkanlık koltuğuna önce Güneşevler İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Mervan Turgut oturdu. Turgut, koltuğa oturur oturmaz başkan yardımcıları ve müdürlere talimatlar verdi. Okulunun ve ilçenin genel sorunları hakkında bilgi veren Turgut, “Halkımızın daha iyi şartlarda yaşaması için 5 büyük projeye başladık. Yeni projelerimize de yakında başlıyoruz.” dedi.

Turgut’un ardından koltuğun ikinci taliplisi Eryaman Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Ahmet Sezer Yıldırım oldu. Yıldırım da engellilere yönelik hizmetlere daha çok ağırlık verilmesi talimatını verdi. Başkan Enver Demirel de engellilere hizmetler konusunda örnek uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Demirel, “2 yıldır engellilerimizi tatile gönderiyoruz. Onlara tekerlekli sandalye akülü araba gibi araç gereç desteği sağlıyoruz. Engelli meclisimizi kurduk ve yüzlerce engellimiz buraya üye durumunda. Engellilerimizin rahatça yararlanacağı parklar ve donatılar gerçekleştiriyoruz.” dedi.