Davraz Rallisi Başladı

Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın ikinci ayağı olan Davraz Tırmanma Yarışı Isparta'da başladı.

Eğirdir ilçesine bağlı Bademli ve Sevinçbey köyleri arasındaki 5 kilometrelik parkurda 11 pilot yarışıyor.

Antalya ve Isparta Motorsporları kulüplerinin işbirliğinde Türkiye Tırmanma Rallisi'nin Davraz ayağı başladı.

Isparta'da Iyaşpark ana sponsorluğunda düzenlenen organizasyonda 12 araç, yarış öncesi IYAŞPARK önünde motorsporları tutkunları için görücüye çıktı. Pilotlar burada yarış için tasarlanmış araçların performanslarını sergilediler. Gösteriyi izleyenler heyecanlı dakikalar yaşadılar.

Isparta Motorsporları Kulübü Başkanı Hasan Kartal, "Böyle bir organizasyonu Antalya ile beraber paylaştığımız için Antalya Mototsporları Kulübü Başkanı Hakan İpkin'e teşekkür ediyoruz. Antalya'da yapılması gereken yarışın bu ayağını Isparta'ya aldırdık. Ispartalılar böyle bir organizasyona hasretti. Isparta'da yapılan en büyük organizasyon düzenledik Bu yarışa da Davraz Tırmanma adını verdik" dedi.

Organizsayonun birinci 1 Nisan Pazar günü İstanbul Bozhane Parkuru'nda gerçekleştirilmişti.

Organizasyonun bugünkü ayağında Eğirdir ilçesine bağlı Bademli ve Sevinçbey köyleri arasındaki 5 kilometrelik parkurda yapılacak yarışı izleyecekler için Belediye önünde iki adet otobüs kaldırıldı. Yarışma öncesi 12 pilot iki ısınma turu yaptı. Bu sırada 34 nolu Fiat Palio'nun pilotu Eser Tuncay viraja girdiği sırada aracının lastiği yerinden fırlayınca yarış dışı kaldı. Isınma turlarının ardından 11 pilot için ralli startı verildi.

Ralli heyecanı saat 17.30'da son bulacak ve saat 20.00'de IyaşparkAVM'de kupa töreni yapılacak .
Kaynak: İHA