Tıkla sınav sonucunu öğren

1 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen YGS sınavının sonuçları açıklandı.

Tıkla sınav sonucunu öğren
ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 Nisan 2012'de yapılan sınavın sonuçların saat 06.00 itibarıyla açıklandığı bildirildi. Açıklamada, 2012 LYS başvurularının 24-30 Nisan tarihlerinde yapılacağı da belirtildi.

YGS 2012 sonuçlarını bu adresten öğrenebilirsiniz:

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1187


1.8 milyonu aşkın öğrencinin merakla beklediği sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesine konuldu.

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

''2012-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava giren adayların soru kitapçıkları ile cevap kağıtları bugün saat 16.00'dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir. Ayrıca; sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara da https://skgs.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.''