Kırklareli’nin Yöresel Lezzetleri Birbirileri İle Yarıştı

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) öncülüğünde Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli Lokantacılar Odası ve Kırklareli Kadın Girişimciler Derneği ortaklığında “Kırklareli Yöresel Yemek Yarışması” düzenlendi.

Kırklareli’nin Yöresel Lezzetleri Birbirileri İle Yarıştı
36. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında 2. defa düzenlene yarışma Et Yemekleri, Hamur İşleri ve Börekler, Tatlılar kategorileri şeklinde düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Münür Saygın, Kırklareli Lokantacılar Odası Başkanı Cengiz Kurtişoğlu, Folklor Araştırmacısı Zekeriya Kurtulmuş, Kırklareli Kadın Girişimcileri Dernek Başkanı Cemile Özeker, Sedefli Mutfak Yemek Sitesi Kurucusu ve Yazarı Jülide Başkurt ve Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ali Çakır’ın Jüri Üyeliği yaptığı yarışmaya toplam 74 yarışmacı yemekleri ile katıldı.

Yapılan yöresel yemekler ve tatlıların tadına tek tek bakılarak not verildi.

Bu süre zarfında yarışmacıların sabırsızlandığı gözlendi.Yarışma sonunda Et Yemekleri kategorisinde; Yoğurtlu Güveç yemeği ile Yasemin Işık Sayılgan birinci, Kuzu Kapama yemeği ile Fatma Yıldız ikinci, Kurutulmuş Kırmızı Biber Dolması yemeği ile Ayfer İnan üçüncü olarak ödülle layık görüldü.

Kapuska yemeği ile Büşra Karaoğlu Jüri övgüye değer ödülü aldı.Hamur İşleri ve Börekler kategorisinde; Siniş Mantısı ile Fatma Yıldız birinci, Boşnak Mantısı ile Özlem İşbırakmaz ikinci, Cıplak ile Şule Tanta üçüncü olarak ödüle layık görüldü.

Pırasalı Börek ile Ceyda Kutişoğlu Jüri övgüye değer ödülü aldı.Tatlılar kategorisinde Burma Tatlısı ile Sevgi Kurt birinci, Köy Baklavası ile Sevgi Karagöz ikinci, Sütlü Selanik Tatlısı ile Semra Yılmaz üçüncü olarak ödüle layık görüldü.

Muska Tatlısı ile Medret Benzet Jüri övgüye değer ödülü aldı.Yarışmacılar ödüllerini Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, Pınarhisar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Dursun ve Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başrkur’un elinden aldı. Yarışma sonunda tüm yarışmacılara hediyeler verildi .
Kaynak: İHA