Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral Açıklama Yaptı

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Gölü'ndeki balık ölümleriyle ilgili, ''Fazla ekonomik değeri olmayan 'İsrail sazanı' denilen balıkların küçükleri tutulduğunda balıkçılar tarafından göle geri salınıyor. Bu yaralı balıklar bir süre sonra ölebiliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan balık ölümlerinin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Özmeral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eğirdir Gölü'nün şuanda çok temiz olduğunu, bu yıl yaşanan yağışların ardından gölde su seviyesinin oldukça yükseldiğini kaydetti.

Eğirdir Gölü'nde son birkaç günde bazı balık ölümleri yaşandığını hatırlatan Özmeral, ''Fazla ekonomik değeri olmayan 'İsrail sazanı' denilen balıkların küçükleri tutulduğunda balıkçılar tarafından göle geri salınıyor. Bu yaralı balıklar bir süre sonra ölebiliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan balık ölümlerinin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Başkan Özmeral, ilgili kurumlar tarafından ölü balıklar hakkında inceleme yapıldığını, balıklarda hastalık ya da zehirlenme tespit edildiği takdirde gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladı.

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Yaşar Binatlı, geçen yıl da Eğirdir Gölü'nde balık ölümleri yaşandığını ve ölümlerin nedenini öğrenmek için analizler yaptırdıklarını hatırlatarak, ''Geçen yıl bölgede avlanan balıkçılarımız tuttukları balıklardan satamadıklarını göle tekrar atmışlardı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan balık ölümlerinin de benzer sebepten olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Eğirdir Gölü'nde çok sayıda ölü balığın kıyıya vurduğunu gören vatandaşlar, Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurmuş, vatandaşların ihbarı üzerine göl suyundan ve balıklardan numune alınmıştı.
Kaynak: AA