Taşlıçay’da Su Taşkını

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte karların erimesi sonucunda su taşkınları meydana geldi.

Taşlıçay’da Su Taşkını
Belediye ekipleri su taşkınlarına karşı gece boyunca kanal açma ve denetleme çalışmaları yaparken, Belediye Başkanı İsmail Taşdemir de çalışmaları yerinde takip etti.

Yağan yağmur ve karların erimesi nedeniyle su taşkınlarının meydana geldiğini ifade eden Başkan Taşdemir, çarpık yapılaşma ile birlikte eski atık su kanallarının da yok olduğunu söyledi.

Taşdemir, “İlçemizde altyapının yetersiz olmasından dolayı zaman zaman bazı noktalarda su taşkınları meydana geliyor. Bizde olumsuz bir durum yaşanmaması için bir taraftan kanal denetleme çalışmaları yürütüyor, bir taraftan da kanal açma çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Denetimlerimiz gece gündüz devam ediyor. En ufak su baskınına hemen müdahale ediliyor. Su taşkını olmaması için ara sokaklarda bulunan su kanallarında çalışmalar başlattık. Çalışmalarımız hava şartları normale dönünceye kadar devam edecek, Bütün araç ve ekiplerimiz alarm pozisyonunda olacaktır. Bununla birlikte ilçemizin altyapı sorununu gidermek için çalışmalara başladık. Tüm kanalizasyon şebekemizi yeniliyor ve yağmur drenaj şebekesi döşüyoruz. Bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla ilçemizin altyapı sorunu da kalmayacaktır” dedi.
Kaynak: İHA