Grev Yürüyüşü Davası

Adana'da, 21 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilen grev yürüyüşüne katılan emek ve meslek örgütlerinin 20 yöneticisi hakkında açılan dava, duruşmaya eksik katılım olmasından dolayı 10 Mayıs 2012 tarihine ertelendi.

Grev Yürüyüşü Davası
Aralarında Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, SES Genel Başkanı Dr. Çetin Erdolu 'nun da bulunduğu emek ve meslek örgütü yöneticileri ile üyeleri İnönü Parkı 'nda bir araya gelerek duruşmanın yapılacağı adliyenin önüne kadar yürüdü. Adliye önünde konuya ilişkin açıklama yaparak gelinen süreci değerlendiren Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuh Demirpas, yaptıkları eylemin bir hak arayışı olduğunu asla suç olarak görmediklerini belirtti.

TTB Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu da konuşmasında 21 Aralık'ın en karanlık durumu en aydınlığa çevirmek isteyenlerin mücadele ettikleri bir gün olduğunu ifade ederek, 'İşte 21 Aralık 'ı yapanlar ne yaptıklarını ve ne istediklerini bilerek yapmışlardır. Kuşkusuz böyle bir Türkiye istemeyenlerin elinde iki tane silahı vardır. Bir, her türlü kitle eylemine gazla saldırırlar. İki, her hak arama daha iyi bir Türkiye çabasına onlar soruşturmalarla, baskılarla, yargılamalarla cevap verirler. Buradakiler bunları bilirler onun için mücadele ederler. Dün ne yaptıysak yarın daha fazlasını yapmak hepimizin boynunun borcudur” dedi.

SES Genel Başkanı Dr. Çetin Erdolu da, '21 Aralık 'ta iş, gelecek güvencesi, grev hakkı, parasız sağlık, parasız eğitim istedik. Onun için buradayız ' diye konuştu.

Duruşma, eksik katılım olmasından dolayı 10 Mayıs 2012 tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA