Adana’ya Gelen Depremzedeler Van’a Dönüyor

Van’da meydana gelen depremin ardından Adana’ya gelen depremzedeler havaların ısınmasıyla memlekete dönmeye başladı.

Adana’ya Gelen Depremzedeler Van’a Dönüyor
Van merkezde oturan Atıcı ailesi Van’da 23 Ekim günü meydana gelen depremin ardından Adana’ya gelen yaklaşık 10 bin aileden biri. Van merkezde ikamet eden ve evleri depremde zarar gören Necmettin Atıcı(51) ve Emine Atıcı (49) 4 çocuklarıyla birlikte Adana’ya geldi. Depremin hemen ardından, önce Van’da çadırda kalan aile daha sonra Adana’ya geldi. Valiliğin misafir ettiği Atıcı ailesi, son olarak, Cevat Gökalp isimli hayırsever tarafından verilen evde kald. Bu süreçte kanser tedavisi gören Necmettin Atıcı haftada üç gün ambulansla hastaneye götürüldü. Bugün Van’a döneceklerini söyleyen Emine Atcı, en zor dönemlerinde kendilerine yardımcı olan devlete ve Adanalı hayırseverlere çok dua ettiklerini söyledi.

Her gün çocuklarıyla birlikte sabah namazlarında kendilerine destek olanlara dua ettiklerini belirten Atıcı, "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Adanalılar bizler için seferber oldular. Devlet ambulans gönderdi haftanın üç günü hastaneye gittik hiç para almadılar. Şimdi havalar ısında memleketimize dönüyoruz. Orada yıkıkta olsa evimiz var." dediADANA’YA 10 BİNE YAKIN VANLI DEPREMZEDE GELDİAtıcı ailesini eşi ve çocuklarıyla birlikte ziyaret eden Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, "Depremzede ailemiz bizim için bir dua kapısıydı. Keşke Van’da evleriniz yapılsa öyle gitseniz daha iyi olur." diye konuştu.

Yıldırım Adana’ya 10 bine yakın Vanlı depremzede geldiğini hatırlatarak, depremzedelere sosyal yardımlaşma vakfı, Dosteller, Kimse Yok Mu, Mardin Yardımlaşma Dayanışma ile Köprü Yardımlaşma dernekleri ve diğer sivil toplum örgütlerinin ev sahipliği yaparak sahip çıktıklarını ifade etti.

Yıldırım şunları söyledi: "Hayırseverlerin evlerini açtı, devlet eğitim ve sağlık ihtiyacını giderdi. Balıkçı Cevat gibi onlarca insanımız depremzedeleri misafir etti. Şu ana kadar Adana’da misafir edilen depremzedelerin üçte biri geri döndü, nisan ayında da bu dönüşler devam edecek. Okullar kapandıktan sonra Van’dan gelenlerini yüzde 90’ının gere döneceğini tahmin ediyoruz. Biz Adanalılar 1998 depremini yaşadık, o yüzden Vanlı kardeşlerimizi en iyi biz anlarız. Vanlıları muhtaç olarak değil mağdur olarak gördük o yüzden yardım ettik."