28 Şubat'ın militan gazetecisine İnönü'nün sözleriyle yanıt verdi

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir canlı yayında "28 Şubat'ın tam göbeğinde olan ve esas 28 Şubat'ın en büyük körükleyicisi, en büyük militanı o "dediği gazetecinin isimin iyine açıklamazken, kendini televizyonlar savunan gazeteciye İsmet İnönü'nün sözleriyle yanıt verdi. "Hadi canım sende"

28 Şubat'ın militan gazetecisine İnönü'nün sözleriyle yanıt verdi
Beyaz Tv'de ekrana gelen Basın Kulisi programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Nuri Elibol, Metehan Demir, Deniz Zeyrek ve Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

Gökçek, geçen hafta katıldığı bir programda bir gazetecinin 28 Şubat'ın körükleyicisi olduğunu söylemiş ancak, isim vermemişti. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran o açıklama canlı yayında kendisine tekrar soruldu, fakat Gökçek '28 Şubat'ın asıl militanı o 'dediği gazetecinin ismini yine açıklamadı.

O KENDİNİ BİLİYOR
'O kendisini biliyor 'diyen Gökçek, o ismi açıklamayacağını ifade ederek '28 Şubat'ın en büyük köpürtücüsü. Olayı köpürten. Herkesten hesap soran ve tam bir televizyonlarda cellattı. İsim vermeyi doğru bulmuyorum. Çünkü söylediğim laflar ağır laflar ve o laflar yerini buluyor. O kendisini de o iyi biliyor. 28 Şubat'tan hesap sorulursa, fazla teferruata gerek yok. Medyada bir tek ondan sorsalar ve konuyu kapatsalar kafi.'

HADİ CANIM SENDE
Gökçek, o sözleri söyledikten sonra bahsettiği gazetecinin bir canlı yayına katıldığını ifade ederek 'O bahsettiğim isim günah çıkartmak için televizyon çıktı. Misafir konuk oldu bu sefer hesap soracağına, hesap veren birisi oldu. Bir telaşa girmiş anlatıyor, anlatıyor. Ha bire 28 Şubat'çılardan nasıl hesap sorduğunu anlatmaya çalışıyor. O kadar masum ki, o kadar objektif ki.. Hani İsmet İnönü'nün bir sözü var 'Hadi canım sende'

CANLI YAYINDA REFERANDUM ÇAĞRISI
Programda ODTÜ'yle yaşanan yol problem de gündeme gelirken Radikal Gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek'in, ODTÜ mezunu olduğunu ve ilgili yerden yol geçmemesi için kendini ağaca bağlayarak eylem yaptığını söylemesi Gökçek'i şaşkına uğrattı. Gökçek şaşkınlığını ifade ederken 'Şimdi yapar mısın? 'sorusunu Deniz Zeyrek'e yöneltti. Zeyrek bir ODTÜ'lü olarak kampüsün bölünmemesi gerektiğini düşündüğünü söyledi. Gökçek ise ODTÜ'nün ideolojik davrandığını kaydederek, ODTÜ'ye canlı yayında durumu referanduma götürme teklifi yaptı.

EYMİR'E ARAÇ GİRİŞİ ÖRETİM GÖREVLİLERİNE SERBEST
ODTÜ'nün elinde olan Eymir Gölü'nün halka açılması konusunda da Gökçek ve Deniz Zeyrek arasında tartışmalar yaşanırken Deniz Zeyrek, Eymir'in araçlara açık olmadığını söyledi. Gökçek ise Deniz Zeyrek'in bu sözlerine itiraz ederek 'ODTÜ'nün öğretim görevlileri aracı bırakıp oraya yaya olarak mı yürüyorlar? Ben sizi Pazar günü götüreyim içeride istediğiniz kadar araba göstereyim. 'dedi.

BEYAZ GAZETE