Mor Kürsü Dile Geldi

Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencileri, Dünya Kadınlar Günü’nde çok farklı bir etkinliğe imza attılar.

Mor Kürsü Dile Geldi
Ege Üniversitesi Kampüsü 'nde, öğrencilerin yoğun olduğu bir noktada “Mor Kürsü” kurdular ve gençlerden kadına şiddete karşı sloganlar üretmelerini istediler. Öğrenciler de ürettikleri dikkat çeken sloganlar dile getirdiler.

“Dünya Kadınlar Günü İçin Güzel Bir Şey Söyle” sloganı ile mor kürsü etkinliğini gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu (TOG) üyesi öğrenciler, ellerindeki megafonla “Slogan söyle, Birinci ol, 'Erkeklik İstisnai Bir Durumdur 'sergisinden istediğin resme sahip ol” çağrısında bulunarak, herkesi mor kürsüye davet ettiler. Davete ilgi yoğun oldu. Mor kürsüden kendi fikirleri çerçevesinde oluşturdukları sloganları dile getirdiler. Üretilen sloganlardan bazıları şöyleydi: “Sadece kadın olduğu için sevilmeli”, “Annemi seviyorum”, “Sadece kadın olduğu için sever”, “Şansa bırakmak istemiyorum”

Ege Üniversiteli öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Türkiye ve Romanya 'daki 42 ayrı noktada aynı temayla ve eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Sergide ünlü isimler Mehmet Ali Alabora, Hayko Cepkin ve daha birçok erkeğin dikkat çekici fotoğrafları da sergilendi.
Kaynak: İHA