Türk erkeklerinin desteğini bekliyoruz!

Üstsüz eylemleri ile dikkat çeken Ukraynalı Femen grubu, bu kez eylem yerine bir alışveriş merkezinde bulunan iç çamaşırı mağazasını ziyaret etti.

Türk erkeklerinin desteğini bekliyoruz!
Kadın hakları savunucusu Femen bir iç giyim firması tarafından İstanbul'a getirildi. Femen grubundan İnna Shevchenko, Tayiana Zatserkovna, İana Zhdanova ve Oleksandra Shevchenko Astoria Alışveriş Merkezi'nde bulunan bir iç giyim mağazanı ziyaret etti.

Daha sonra basın toplantısında konuşma yapan İnna Shevchenko, 'Ukrayna'da çok zorluk çekiyoruz. Kadınların demokratik hareketine destek alamıyoruz. Farklı şeyler yapıyoruz ve mali desteğe de ihtiyacımız var. O yüzden bu proje bize destek açısından çok önemli oldu. Türk erkeklerinin de desteğini bekliyoruz 'dedi. Basın mensuplarının 'Yumurta şiddet mi? 'sorusu üzerine ise Shevchenko, 'Türkiye'de değil, dünyanın her yerine eleştiri var. Yumurta kesinlikle şiddet değildir. Yumurta ile kimseyi öldüremezsiniz, bizim hareketimize karşı çıkanlar demokrasi testinden geçer 'diye yanıt verdi.

Oleksandra Shevchenko ise 'Bizim görüşlerimize kadınlığın haklarını savunuyoruz. İstanbul'da eylemlerimiz olacak. Türk kadınları çok onurlu ve çok güzel. Bizim gelişimizle birlikte onlarda yerli Femen grubu oluşturarak en iyisini yapacaklardır. Bizim bir ideolojimiz var o yüzden sizden destek almak çok önemli. Herkesle birlikte sokağa çıkıp elbiseleri çıkartıp eylem yapalım 'dedi.

Açıklamanın ardından Femen grubu, mağazaya girerek üzerlerine kendi gruplarının simgeleri olan çamaşırları inceledi. Öte yandan mağazada Femen grubunun simgesi olan logonun basılı olduğu iç çamaşırları satılacak, geliri ise Femen grubuna aktarılacak.