Atatürk’ün Eğirdir’e Gelişinin 82. Yıldönümü Kutlandı

Atatürk’ün Eğirdir’e gelişinin 82.yıldönümü çeşitli törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı 'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama programı Belediye Kervansaray Toplantı Salonu 'nda Muazzez ve Yaşar Şapçı İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı sunumla devam edildi.

Günün mânâ ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, belgelere ve bilgilere dayanılarak Atatürk 'ün Eğirdir 'e gelişini anlattı. Başkan Özmeral, Atatürk'ün 6 Mart 1930 'da programda olmadığı halde beraberindeki hekimlerin tavsiyesi üzerine Beyaz Tren'le Eğirdir 'e göl havası teneffüs etmek için geldiğini anlattı.
“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün güzel ilçemiz Eğirdir 'e teşriflerinin 82. yılını coşku ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Özmeral, “Atatürk, İzmir 'den Beyaz Tren 'iyle Isparta, Burdur, Antalya seyahati için yola çıkmıştır. Denizli sonrası Dinar Sütlaç İstasyonu 'nda nefes darlığından hafif rahatsızlanan Atatürk 'ümüze hekimleri tarafından göl havası tavsiye edilmiştir. ' dedi.

Programda Atatürk 'ün Eğirdir 'e gelişi ile ilgili şiirler okundu. Slayt gösterisi yanında, Atatürk Kurtuluş Savaşı 'nda adlı Oratoryo sergilendi.