Nemrut Kayak Merkezinde Mahsur Kalan 130 Kişi 8 Saat Sonra Kurtarılabildi

Bitlis'in Tatvan ilçe sınırları içerisinde bulunan 40'ı tesis çalışanı olmak üzere 130 kişi ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde 8 saat sonra kurtarıldı.

Nemrut Kayak Merkezinde Mahsur Kalan 130 Kişi 8 Saat Sonra Kurtarılabildi
Bitlis'te gece saatlerinde yoğun şekilde etkisini arttıran tipi ve fırtına nedeniyle yolların kapanması üzerine Nemrut kayak merkezi kaymak için giden ve tesiste çalışan 40 kişi olma üzere 130 kişi 8 saat boyunca kayak merkezinde mahsur kaldı.

Tatvan kaymakamı Süleyman Yılmaz'dan yardım istenilmesi üzerine Benekli köyünde mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasından sonra karla mücadele ekipleri Tatvan Kaymakamı Yılmaz tarafından Nemrut kayak merkezine yönlendirildi.

Karla mücadele ekipleri Tatvan'dan 13 kilo metre uzaklıkta olan Kayak Merkezinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için adeta seferber oldu.

Tipi ve fırtına nedeniyle karla mücadele ekipleri yolu açmakta zorlanırken, tipiden dolayı kapanan yolda yer yer kar kalınlığı 2 metreyi buldu.

Ekiplerin temizlediği yol kısa sürede tekrar kapanırken, uzun uğraşlar sonucu Kayak Merkezinde yaklaşık 8 saat mahsur kalan 130 kişi kurtarılarak Tatvan'a gelmeleri sağlandı.
Kaynak: İHA