Belediye İcralık Oldu

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde belediyeye ait taşınmazlara konulan haciz şoku yaşanıyor.

Belediye İcralık Oldu
26 Nisan 2007 tarihinde Isparta'nın Sütçüler ile Eğirdir ilçeleri arasında meydana gelen trafik kazasında Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrencileri taşıyan Sütçüler Belediyesi'ne ait otobüs, şarampole yuvarlandı.

Kazada Azize Günal isimli öğrenci hayatını kaybederken, 19 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilerden Safiye Özpınar'ın felç olurken, Günal ve Özpınar aileleri otobüsün güzergahının Sütçüler-Isparta arası olması gerekirken bu güzergah yerine yol güvenliğidaha az olan Sütçüler-Eğirdir yolunun tercih edilmesi nedeniyle Sütçüler Belediyesi aleyhine tazminat davası açtı.

Davayı üstlenen Burdur Barosu avukatlarından Ömer Çetin, 2008 yılında Eğirdir Asliye Hukuk Mahkemesi'ne iki ayrı dava açtı. Hayatını kaybeden Azize Günal'ın davası 2011 Ekim ayında sonuçlandı ve mahkeme 22 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Kazada sakat kalan Safiye Özpınar'ın davası da bir sonraki ay sonuçlandı ve aileye 300 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi.

Yasal faiziylebirlikte 451 bin TL talep edilen belediye tazminatı ödemeyince icra takibi başlatıldı

Burdur İcra Müdürlüğü'nün 2012/499 sayılı dosyası gereği başlatılan icra takibiyle Sütçüler Belediyesi'nin banka hesabına, taşınmazlarına, 32 E0 244 plakalı Belediye Başkanlığı makam aracına, belediye hizmetlerinde kullanılan 2 otomobile, 4 otobüse, 2 traktöre, 2 damperli kamyona, 1 kamyonete, 1 motosiklete haciz geldi. Vatandaşın işini aksatmamak için 2 itfaiye aracı, 1 cenaze aracı ve 1 çöp toplama aracı ve 25 kişilik bir midibüs ise haciz kapsamı dışında tutuldu. Sütçüler'de yediemin deposu olmadığıiçin haczedilen gayrimenkuller tutanak karşılığı belediyeye emanet edildi.

Günal ve Özpınar ailelerinin avukatı Ömer Çetin, "Gelinen sürece kadar belediye ödeme planına ilişkin görüşme talebinde bulunmadı. İyi niyetimize rağmen teklifte bulunmadı. Bu nedenle tazminat bedelini temin etmek için icra takibi başlattık" dedi.

Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu ise, icra tarafından bağlanan araçların tamamının pazartesi gününden itibaren yeniden faaliyete geçeceğini söyledi.

Bağlanan araçların kamu hizmeti verdiğini hatırlatan Müftüoğlu, "Bizde bir sıkıntı var ama kendi içimizde çözüyoruz. Arabalar bağlandı, yarın hepsini açtırıyoruz. Geçici olarak bağlanma olayı var. Sonuçta bu araçlar kamu adına kayıtlı, dolayısıyla kamu hizmetine engel olunamaz. Bir borcumuz olduğu doğrudur, bunu ödeyeceğiz. Taraflarlagörüşmelerimiz sürüyor, belli bir aşamaya da gelindi. Sonuçta bu devam eden bir dava konusu. Bunun temyizi var. Ancak dediğimiz gibi pazartesi günü konu çözülecek. Bu konuda çok konuşmak istemiyorum. Basına yansımasını da doğru bulmuyorum" diye konuştu .