Belediye Hakkında Haciz İşlemi Başlatıldı

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 2007 yılında meydana gelen trafik kazasıyla ilgili iki aileye tazminat bedellerinin ödenmemesi nedeniyle belediye hakkında haciz işlemi başlatıldı.

Sütçüler ilçesinde 26 Nisan 2007 tarihinde üniversite öğrencilerini taşıyan belediyeye ait otobüs, Aşağıgökdere mevkisinde şarampole yuvarlandı. Kazada Azize Günal adlı öğrenci hayatını kaybederken, Safiye Özpınar adlı öğrenci ise felç oldu. Günal ve Özpınar aileleri, otobüsün güzergahı kullanılmayıp yol güvenliği daha az olan yol tercih edildiği gerekçesiyle Sütçüler Belediyesi aleyhine tazminat davası açtı.

Ailelerin Avukatı Ömer Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında Eğirdir Asliye Hukuk Mahkemesi'ne iki dava açtıklarını, kazada hayatını kaybeden Azize Günal'ın davasının geçen yıl 5 Temmuz'da sonuçlandığını, mahkemenin belediyenin 22 bin lira tazminat ödemesine karar verdiğini söyledi.

Kaza sonucu sakat kalan Safiye Özpınar'ın davasının da geçen yıl 22 Kasım'da sonuçlandığını ifade eden Çetin, dava sonucu belediyenin 300 bin lira tazminat ödemesine hükmedildiğini kaydetti.

Bu sürede belediyenin, ödeme planına ilişkin görüşme talebinde bulunmadığını öne süren Çetin, tazminat bedelini temin etmek üzere icra takibi başlattıklarını ifade etti.

Avukat Çetin, Burdur İcra Müdürlüğü'nce başlatılan icra takibiyle Sütçüler Belediyesi'nin banka hesaplarına, taşınmazlarına, Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu'nun makam aracına, belediye hizmetlerinde kullanılan 2 otomobil, 4 otobüs, 2 traktör, 2 damperli kamyon, bir kamyonet ve bir motosiklete haciz konulduğunu bildirdi.

Vatandaşın işini aksatmamak için 2 itfaiye aracı, bir cenaze aracı, bir çöp toplama aracı ve 25 kişilik midibüsün haciz kapsamı dışında tutulduğuna dikkati çeken Çetin, Sütçüler'de yediemin deposu olmadığı için haczedilen gayrimenkullerin tutanak karşılığı belediyeye emanet edildiğini kaydetti.

-Başkan Müftüoğlu-

Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, icra tarafından bağlanan araçların kamu hizmeti verdiğini, görüşmelerin ardından bu araçların pazartesi itibariyle çalışmaya başlayacağını söyledi.

Müftüoğlu, borçların ödeneceğini belirterek, ''Taraflarla görüşmelerimiz sürüyor belli bir aşamaya da gelindi'' dedi.