Türkiye'nin İki Önemli Kurumu, Afet Hali ve Acil Durumlarda Kamuoyunu Daha Hızlı Bilgilendirmek İçin Güçlerini Birleştiriyor

Türk Kızılayı ve Anadolu Ajansı, afet hali ve acil durumlarda kamuoyunu daha hızlı ve sağlıklı bilgilendirmek için işbirliğine gidiyor. Kurumlar arasında, AA muhabirlerinin Türk Kızılayı'nın haberleşme sistemini kullanmasına ve ortak projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlayacak protokol imzalanacak.

İşbirliği protokolü imza töreni, yarın Türk Kızılayı'nın Etimesgut'taki Afet Operasyon Merkezi'nde düzenlenecek. Protokole, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk imza atacak.

Protokolle, Türk Kızılayı ve AA'nın sosyal sorumluluk çerçevesinde yürüttükleri faaliyetlerde ortak hareket etmesi ve kurumsal paydaşlık olgusunun geliştirilmesi amaçlanıyor. Protokol, afet hali ve acil durumlarda bilgi akışının hızlanmasına olanak sağlayacak işbirliğini de içeriyor.

Buna göre, herhangi bir afet ve acil durumda AA muhabirleri, bölgede yaşanabilecek iletişim ve haberleşme sorunu karşısında Türk Kızılayı'nın ''Afet ve Acil Haberleşme Sistemi''ni kullanabilecek. Türk Kızılayı'nın mobil ve merkezi haberleşme ağına entegre bir sistem kurulacak, afet ve acil durum haberleşme trafiğinin AA Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak ''Kriz Masası'' tarafından da takip edilmesi sağlanacak.

Anadolu Ajansı, Türk Kızılayı tarafından gerçekleştirilecek faaliyetleri haberleştirerek kamuoyuna aktaracak. Ayrıca Türk Kızılayı'nın etkinlik takvimi kapsamında yürüttüğü olağan dönem faaliyetleri ile olağan dışı dönemlerde hayata geçirdiği kampanyalara AA tarafından haber ve tanıtım desteği verilecek.

İşbirliği protokolü kapsamında, iki kurum arasında afet, kan, sosyal hizmetler ve gönüllülük alanlarında ortak sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirilecek; belirli zaman ve periyotlarda AA personeline yönelik kan bağış kampanyası düzenlenecek.

İki kurumun ortak belirleyeceği bir alanda sosyal sorumluluk kampanyasının hayata geçirilmesini de öngören protokol çerçevesinde, Türk Kızılayı, AA çalışanlarının afet bölgesinde rahat ve sağlıklı görev yapmalarını sağlayacak eğitimler verecek .