Milletvekili Kavuncu Kütüphanede Gençlerle Kitap Okudu

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kütüphanede 20 dakika süreyle gençlerle kitap okudu.

Kavuncu, Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde birlikte kitap okuduğu öğrencilere birer kitap hediye ettikten sonra yaptığı açıklamada, dünyada en güzel işin kitap okumak olduğunu söyledi.

Bu kütüphanenin ilçe için büyük bir nimet olduğunu belirten Kavuncu, Tavşanlı'da artan nüfusa paralel olarak bir gençlik merkezi kurulması için çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Gençlere kitap okuma önerisinde bulunan Kavuncu, okumanın insana önemli değerler kazandırdığını anlattı.

Etkinliğe, Tavşanlı Kaymakam Numan Hatipoğlu, Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Sarıöz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir ve hayırsever iş adamı Süleyman Yılmaz katıldı.

-Kolej öğrencileri projeyle bölge birincisi oldu

Tavşanlı'da faaliyet gösteren Özel Yavuz Selim Koleji'nden bir grup öğrencinin hazırladığı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından düzenlenen proje yarışmasında coğrafya dalında bölge birinciliğine layık görüldü.

Kolej müdürü Adem Kütükçü, AA muhabirine, ''Salda Gölü Çevresinin Jeolojik Yapısı ve Gölün Oluşumu'' projesinin, öğretmen Ünal Alp koordinatörlüğünde öğrenciler Fatma Serbil Gülcü ve Kübra Songül Görgün tarafından hazırlandığını söyledi.

Projenin coğrafya dalında bölge birincisi seçildiğini belirten Kütükçü, ''Tavşanlı ve Kütahya'yı Ankara'da bölge finallerinde temsil etmek, okulum adına gurur verici. Projeye emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum'' dedi.

Ünal Alp ise bu projeyle ders kitaplarında öğretilen bir yanlışın düzeltildiğini anlatarak, Akdeniz Bölgesi'ndeki Salda Gölü'nün oluşumuyla ilgili projenin bu bakımdan birinci seçildiğini kaydetti.

Salda'nın alan bakımından küçük olmasına rağmen Türkiye'nin en derin göllerinden biri olduğunu dile getiren Alp, şöyle konuştu:

''Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı ve liselerde okutulan 'Coğrafya 10' adlı kitap ve birçok kaynakta Salda Gölü'nün karstik oluşumlu bir göl olduğu bildirilmektedir. Gölün yerleştiği havza, Burdur Gölü havzasından bir eşikle ayrılmaktadır. Gölün doğusunda yer alan ve kalker formasyonlarından oluşan Kaletepe'nin göle bakan kesimi oldukça diktir. Ortalama eğimi yüzde 70'i geçen bu yamacın yapılan arazi çalışmasında son derece parçalanmış olduğu görülmüştür. Bu bulgular, gölün tektonik oluşumlu olduğunu desteklemektedir.''

-''Ezan okuma'' yarışmasında il birincisi oldu

Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Altıntaş ilçesinde, il genelindeki İmam Hatip Lisesi öğrencileri arası yapılan yarışmalarda, ezan okuma dalında birinciliği, hafızlık ve Kur'an-ı Kerim okumada ise üçüncülüğü elde etti.

Okul müdürü Rıza Cihangir, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencisi Mehmet Eren Günay'ın ezan okuma yarışmasında il birincisi olduğunu bildirdi.

Hafızlık dalında Halil İbrahim Dağlı ve Kur'an-ı Kerim okuma dalında Süleyman Altıntaş'ın üçüncülükleri kazandığını duyuran Cihangir, 3 branşta dereceye girdikleri için ayrıca mutlu olduklarını kaydetti.

Cihangir, Günay'ın, 8 Nisan'da 11 ilin birincilerinin katılacağı bölge yarışmasında Kütahya'yı Mehmet Eren Günay'ın temsil edeceğini belirtti .