Eğirdir'de, Çanakkale Kahramanları Konferansı Düzenledi

Eğirdir Eğitim Gönüllüleri Derneği Çanakkale Savaşı'nın yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 'Çanakkale Kahramanları' konulu konferans düzenledi.

Eğirdir'de, Çanakkale Kahramanları Konferansı Düzenledi
Eğirdir Belediyesi Kervansaray Kültür Salonu 'nda verilen konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Hasan Hüseyin Maltepe katıldı.

Maltepe, Türk Milleti'nin var oluş mücadelelerinden biri olan Çanakkale Savaşı'na katılan kahramanların hayat hikâyelerini, sinevizyon eşliğinde anlattı.

Araştırmacı yazar, konuşmasına size Çanakkale şehitlerinin selamını getirdim diyerek başladı.

Şehitlerin ve yakınlarının hayatlarından kesitler sunan Maltepe, dinleyicileri gözyaşlarına boğdu.

Tarihimizi yeterince bilemediğimiz için yeterli değeri veremeyişimizi eleştiren Hasan Hüseyin Maltepe, Koca Seyid 'in 276 kiloluk mermiyi kaldırış anını ve savaşın kaderini değiştirişini, sonrasında komutanın bir daha kaldırmasını istemesi üzerine Seyid Onbaşının mermiyi kaldıramadığını anlattı. Yazar, “Bu güç, imanın gücüydü, iman hem nurdur hem kuvvettir.” dedi.

Yazar, savaş döneminde 15 yaşındaki onuncu sınıf öğrencilerinin de savaşa katıldıklarını, tüfek tutmasını bilmeyen öğrencilerin “biz ölmeye geldik” diyerek savaştığını kendisi de duygulanarak anlattı. Bacakları olmayan bir gazinin; lastik üzerine oturup ellerinden destek alarak yürüdüğünü 'yeter ki milletimin şerefi yüksek olsun, ben sürünmeye razıyım' dediğini aktardı.Maltepe, “Ey insanlar! Şehitleri ziyaret ediniz, onlara selam veriniz. Allaha yemin ederim ki şehitler, selam veren kimselere kıyamete kadar selam verirler.” hadisi şerifi ile son verdi.Konferansa Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Kaymakam Yalçın Yılmaz, Emniyet Müdürü Ercan Demir ve çok sayıda davetli katıldı.