İsparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek'den Açıklama

Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, göl ve barajlarda su ürünleri avlanma yasağının başladığı ve yasak boyunca balıkçı kayıklarının karaya geçilmesinin zorunlu olduğunu bildirdi.

İpek, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Eğirdir-Hoyran Gölü, Beyşehir Gölü, Karacaören 1 Baraj Gölü ile bunların bağlantılı olduğu alanlarda ticari ve amatör su ürünleri avcılığının yasak olduğunu belirtti.

Avlanma yasağı döneminde stok tespiti yapılan su ürünleri satışının da İl Müdürlüğü'nün izniyle gerçekleştirileceğini kaydeden İpek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Su ürünleri potansiyelini korumak amacıyla 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan avlanma yasağı boyunca tüm balıkçı kayıklarının karaya çekilmesi zorunludur. Satış yapanların satış izin belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekir. Ayrıca, stok tespiti yapılmış balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya mamul madde haline getirilmesi gerekmektedir.''

Su ürünleri avcılığıyla ilgili yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacağını vurgulayan İpek, balıkçıların ve bu işle uğraşanların yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi .