İstanbul'da Renkli Nevruz Kutlaması

Topkapı Kültür Parkı’nda düzenlenen nevruz etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul'da Renkli Nevruz Kutlaması
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı programda ateşin üzerinden atlandı ve yumurta tokuşturuldu. Kazlıçeşme'de pazar günü izinsiz yapılan eylemlere atıfta bulunan Vali Mutlu, çiçekleri soldurmak isteyenlere bu milletin fırsat vermeyeceğini belirtti.

Nevruz etkinliğine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından etkinlikte nevruzun önemi hakkında konuşmalar yapıldı. İstanbul Valisi Mutlu, törende yaptığı konuşmada, insanların bayrama ulaşma keyfini bayram öncesinde yaşadığını belirtti.

Bayram geldiği gün yüreklerde farklı bir heyecan olduğunu dile getiren Mutlu, “Bayramın geldiği gün yüreklerde farklı bir heyecan olur. İnsanlar birbirleri ile kucaklaşırlar. Bayramın tadı buluşmada kucaklaşmadadır. Bayram insanlığın geleceğine hizmet eden önemli günlerdir. Bayram çok özeldir. Nevruz bu bayramlardan bir tanesidir. Geniş bir coğrafyada insanlar nevruza hazırlanırlar. Bu geniş coğrafyada herkes nevruzu büyük bir hasretle bekler. Halaylar çekilir türküler söylenir. İstiyoruz ki bütün insanlığın gönlünde sevgi çiçekleri tomurcuğa dönüşsün. Muhabbet bereket güzellikler artsın istiyoruz. Bizim duamız bu. Diliyoruz ki bu yeni gün ülkemizle birlikte bütün aleme güzellikler getirsin.” dedi.

Konuşmasında Pazar günü Zeytinburnu’nda yaşanan olaylara da atıfta bulunan Vali Mutlu, “Bu güzel cennet bahçesinin bütün çiçekleri açsın ve koksunlar istiyoruz. Ama çiçekleri soldurmak çiçekleri hırpalamak üzere harekete geçenlere millet fırsat vermeyecek. İstiyoruz ki bu muhabbet daha derinleşsin. Sokağa çıkan birkaç bin kişinin huzuru bozmasına İstanbullu tahammül göstermiyor.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Mutlu ve beraberindekiler alanda yakılan ateşin üzerinden atladı. Daha sonra demir döven Mutlu, yumurta tokuşturdu. Program halk oyunları gösterileri ve mehter takımının konseri ile devam etti.