Eğirdir'de 40 Hektarlık Alana 60 Bin Fidan Dikildi

Eğirdir ilçesinde 40 hektarlık alana 60 bin fidan dikildi.

Eğirdir'de 40 Hektarlık Alana 60 Bin Fidan Dikildi
Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında bir bölümü yanan Karaburun mevkisinde fidan dikim töreni düzenlendi.

Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 21 Mart tarihinin Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü olarak kutlandığını hatırlattı. Dikilen fidanları askerlere ve öğrenciler emanet ettiklerini söyleyen Yılmaz, ''Ormanı bekçi değil, sevgi korur. Bu alan yeşilken siyaha büründü, şimdi yeniden renk değiştirecek'' dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral da yaptığı konuşmada, Karaburun mevkisindeki ormanlık alanın bir bölümünün geçen yıl yandığını hatırlatarak büyük üzüntü yaşadıklarını kaydetti. Yangının zararlarını telafi etmek için seferber olduklarını ve 40 hektarlık alanda 60 bin fidanı toprakla buluşturduklarını anlatan Özmeral, ''Diktiğimiz fidanlarla burası ormana dönüşecek. Gönlümüz ister ki buradaki alan damlama sulama ile sulansın. Bu gerçekleştirilirse Türkiye'de bir ilk olur ve dikilen fidanlar da fevkalade hızla gelişir'' dedi.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Yılmaztürk, Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü'nün baharın müjdecisi olarak nitelendirilen Nevruz Bayramı ile aynı gün kutlandığını ve 21 Mart tarihinin daha önce doğanın uyanışı olarak kabul edildiğini belirtti.

Öğrenci ve askerlerin de katıldığı törende fidanlar toprakla buluşturuldu.
Kaynak: AA