Boncuk Boyama Tabloları Turistlere Satarak Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir ev hanımı mikro kredi desteği ile boncuk boyama ve kurdele nakış işlemesi yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Boncuk Boyama Tabloları Turistlere Satarak Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor
Manavgat ' ta yaşayan ev hanımı Ananit Başhoyan , Antalya Valiliği Mikrokredi Kurumu Müdürlüğü ' nde aldığı geri dönüşümlü 700 liralık mikro krediyi aile bütçesine katkı sağlamaya dönüştürüyor . Ev hanımı Ananit Başhoyan , evinde yaptığı boncuk boyaması tabloları Manavgat ' a tatile gelen turistler ile yerleşik yaşayan yabancılara satarak aylık 600 lira kazanıyor .


Başta ressam Osman Hamdi Bey ' in Kaplumbağa Terbiyecisi olmak üzere tarihi resimlerin boncuk boyamasını yaptıklarını belirten Başhoyan , Osmanlı dönemini anlatan İstanbul ' da bir semt pazarını bir ayda tablo haline getirdiğini ve bunu Alman turistin satın aldığını söyledi . Boncuk boyaması tablolara genelde Alman , Hollanda , İngiliz ve Belçikalı turistlerin ilgi gösterdiğini belirten Başhoyan , boncuk boyamasını yapmanın zor ve zahmetli bir iş olduğunu kaydetti . Başhoyan , ' Aldığım mikro krediyi ev ekonomisine kazandırmak için çalışıyorum . Evimde hazırladığım boncuk boyaması tablolarını tatile gelen turistlere satıyorum . Satıştan elde ettiğim gelirler ev ekonomisine katlı sağlamaya çalışıyorum . Aktif turizm sezonunda satışların daha iyi olacağına inanıyorum . ' dedi .