Aliağa’da Engelliye Meslek Eğitimi Kursu

Aliağa’yı engelli yurttaşlar için kolay yaşanır bir kent yapmak için çeşitli projeleri hayata geçiren Aliağa Belediyesi, engellilerin eğitimi konusunda da Kent Konseyi ile birlikte önemli bir projeyi başlattı.

Aliağa’da Engelliye Meslek Eğitimi Kursu
Engelli vatandaşların istihdamına yönelik mesleki eğitim kursu açıldı.“Engelliler Meslek Eğitim Kursu” kapsamında, Aliağa 'da bulunan engelli ve engelli yakını yurttaşlar, Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi 'nde 120 saatlik bilgisayar eğitimine alındı. Eğitimi tamamlayacak kursiyerler, ardından 3 aylık diksiyon kursuna katılacak. Diksiyon kursunu da başarıyla tamamlayanlar, Digitürk bünyesinde evlerinden telefonla satış temsilcisi olarak görev yapacak.

BAŞKAN OĞUZ 'DAN KURSİYERLERE SÜRPRİZ ZİYARE

TAliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, bilgisayar eğitimi kursuna sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Oğuz 'un yanı sıra Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Yeni Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz, belediye meclisi üyeleri Selma Orhan ve Bahar Deniz ile Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aziz Yaşar Kaya ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Dikbaş da katıldı.

Aliağa 'nın “Engelsiz, Çağdaş Bir Kent” olması için önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Başkanı Turgut Oğuz, “İlçemizin, engelli yurttaşlarımız için engelsiz bir kent olması için 1 Ocak 'ta önemli bir adım attık. 1 Ocak 2012'den itibaren yapılan tüm mimari projelerde, standara uygun engelli rampası zorunluluğu getirdik. Yol ve kaldırımları engellilerin kullanımına uygun yaptık. Engelsiz Yaşam Park Cafe ile Türkiye 'de örnek olduk. Şimdi de bu tür eğitimlerle meslek kazandırmaya çalışıyoruz. Bu projemiz de Türkiye 'ye örnek önemli bir çalışma olacak” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Öztürk de, Aliağa Belediyesi 'nin engellilere yönelik hassasiyeti sonucu önemli çalışmaların hayata geçirildiğini ifade ederek, “Gerek eğitime katkıları, gerekse de kentimizde yaşamın engelliler için kolaylaştırılması için gösterdikleri çabalara teşekkür ederiz” diye konuştu.120 saatlik bilgisayar eğitimi, 2 Haziran 'da sona erecek. Kursta başarı gösterip sertifika alanlar, TÜPRAŞ Aliağa Halk Eğitimi Merkezi 'nde açılacak 3 aylık diksiyon kursuna alınacak.
Kaynak: İHA