Eğirdir’de MOBESE İle Suç Unsurları Azalacak

Türkiye’nin her yerine hızla yayılan Mobese kameraları uygulaması, Eğirdir’de de faaliyete geçti.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ödeneği ile geçen yıl ihalesi yapılan MOBESE 14 ayrı noktadan görüntüleri merkeze iletmeye başladı.

İhale sürecinde ön kabulü gerçekleşen güvenlik sistemi İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demir tarafından İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve basın mensuplarına tanıtıldı. Kameraların çalışma sistemi ve ekranlardan görüntü tespitlerinin nasıl yapıldığı ortaya konularak, şehrin giriş ve çıkışları ile 14 önemli nokta civarının ekrana yansıdığı görüldü.
360 derece ve uzun mesafeli görüntüleri aktaran MOBESE kameralarının hizmete girmesiyle suç unsurlarının azalması hususunda caydırıcılık ön plana çıktığını belirten Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demir, MOBESE Kamera Sisteminin teşekkülünde Belediye 'nin çok büyük emeğinin olduğunu ifade ederek Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral 'e teşekkürlerini bildirdi.

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ise MOBESE Kamera Sisteminin Eğirdir 'e ve Eğirdir halkına hayırlı olmasını diledi.