Sav ve ekibi Mahkemeye Gidecek Mi? CHP Bölünecek Mi?

CHP'nin Nostradamus'u olarak bilinen gazeteci yazar Barış Yarkadaş, Önder Sav'ın aldığı kararı canlı yayında açıkladı.

Sav ve ekibi Mahkemeye Gidecek Mi? CHP Bölünecek Mi?
S Haber canlı yayınında Sevcan Ödemiş Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Barış Yarkadaş, CHP'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Canlı yayın öncesi aldığı kesin bir bilgiyi ilk kez Samanyolu Haber televizyonunda açıklayan Barış Yarkadaş, CHP'de bir bölünme olmayacağını ve Önder Sav'ın mahkemeye gitmeyeceğini açıkladı.

'Önder Sav ve arkadaşları imza sayısının yeterli olup olmadığı yönündeki tartışmaları mahkemeye götürmeyecek 'diyen Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

SAV MAHKEMEYE GİTMEYECEK

Sav ve arkadaşları bunun yerine il ve ilçe kongrelerinde etkin olmaya çalışacak, enerjilerini il ve ilçe kongrelerinde yönetimi alabilmek için harcayacak. Zira, imza sayısı tartışması mahkemeye taşınsa bile bir sonuç çıkmaz. Çünkü, tüzük kurultaylarını artık Hükümet Komiserleri izlemiyor. İlçe seçim kurulları Divan'ın kendilerine ilettiği tutanakları kesin ve net bilgi olarak kabul ediyor. Bu yüzden imza sayısının mahkemeye taşınması, sembolik anlamının dışında hiç bir şey ifade etmiyor. Sav ve arkadaşları sadece sembolik anlamı olabilecek mahkemeye taşıma işlemini yapmayarak Genel Merkez'e 'Delegenin iradesine saygılıyız 'mesajı veriyor. Sav ve arkadaşları bu kararları ile birlikte enerjilerini parti içinde etkin olmaya harcayacak '

CHP'DE BÖLÜNME OLMAZ
Sevcan Ödemiş Yıldız'ın 'CHP bölünür mü? 'sorusuna ise Yarkadaş, 'CHP'de bölünme olmaz 'şeklinde yanıt verdi.

BEYAZ GAZETE