Spor Tatvan'da Suç İşleme Oranını Düşürdü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde spor ve sosyal etkinliklerin etkisiyle suç işleme oranının düştüğü belirtildi.

Spor Tatvan'da Suç İşleme Oranını Düşürdü
Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Tatvan'da gelişen spor dallarının suç işleme oranını büyük ölçüde düşürdüğünü söyledi. Özellikle nitelikli suç sayısında ilçede gözle görülür bir düşüş olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Tatvan'da 24 saat açık bulunan spor salonunun hizmete girmesiyle ilçedeki okullarda sorunlarını şiddetle çözmeye çalışan öğrencilerin sporla tanıştırıldığını ve bu sayede şiddete eğilimli çocukların kötü davranışlar edinmesinin önüne geçildiğini vurguladı.

Tatvan Spor Salonu'nda 12 branşta yaklaşık 850 sporcu ve 200'e yakın kurum çalışanının spor yaptığına dikkat çeken Yılmaz, 'Şu anda voleybolda 100, basketbolda 200, hentbolda 40, muay thaide 200, tekvandoda 45, plateste 30, judoda 150, aikidoda 15, masa tenisine günlük 20 kişi spor salonuna geliyor. Kurum çalışanlarından da yaklaşık 130 kişi spor yapmaya geliyor. Bu sayı her geçen gün yükseliyor. Bu sayı yükseldikçe suç oranında daha da düşüş yaşanacaktır ' diye konuştu.

Yılmaz, 'Okullarda sorunlu olan ve yüksek enerjisi olan çocuklar Uzak Doğu sporlarında kolay başarı elde edebiliyor. Tüm enerjisini burada harcayan çocuklar bu defa çevresine zarar vermekten kaçınıyor. Çocuklar sporla birlikte aynı zamanda kişiliklerinin çizgilerini de çizerek hayatlarına yön veriyor. Bu sebeple Tatvan'da spora ve sporcuya ayrı bir önem veriyoruz ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA