Gökçe: İstanbullu Çocuklar Batman ve Diyarbakır'ın Güzelliğini Görmeli

Ünlü ses ve şiir sanatçısı Bedirhan Gökçe, Batman’da polis ve öğrencilerin Vanlı çocuklar için düzenlediği programa katıldı.

Gökçe: İstanbullu Çocuklar Batman ve Diyarbakır'ın Güzelliğini Görmeli
Gökçe, 'Biz İstanbul 'dan baktığımız zaman buralarda hep olaylar var zannediyoruz. Buradan çocukları toplayıp İstanbul 'a götürmek güzel ama bence gidin İstanbul 'dan çocukları alın buralara getirin. Batman 'ın ne kadar güzel bir yer olduğunu, Diyarbakır 'ın ne güzel olduğunu, insanının sen geldiğin zaman nasıl 'başım gözüm üstüne' diyerek seni ağırladığını oranın insanı da görsün” dedi.
Batman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile Batmanlı öğrenciler, Van'dan gelen çocuklar için 'Sarsılan Yüreğim İçin Haydi Uzat Elini' projesi kapsamında bir etkinlik düzenledi. Programa sanatçı Bedirhan Gökçe de destek verdi. Kürtçe ve Türkçe şarkıların yer aldığı, yine sunumunu polisin Kürtçe ve Türkçe yaptığı etkinliğe katılan Bedirhan Gökçe, birbirinden güzel şiirler seslendirdi. İzleyenlere duygulu anlar yaşatan Gökçe, programın sonunda gençleri halaya kaldırarak coşturdu.
Yapılan Kürtçe ve Türkçe sunumlara değinen Gökçe, “Polisin, vatandaşına anasının dilinde seslenmiş olması bizim ülkemizin neresinden ne götürdü. Bu mu ülkeyi böler, bir ülke, bir dil konuşmayla parçalanacaksa o ülkenin varlığı tartışılır. Bu yüzden bu organizasyonda kimlerin emeği geçmişse hepsinin ellerinde öpüyorum” dedi.


'İMPARATORLUKTAN GELMİŞİZ, BİZ TEK TİP OLMAMAYIZ '
Türkiye 'de yaşayan halkların kardeş olduğunu kaydeden Gökçe, “Yani bizim birbirimize karşı çatık kaşlı olmamız, bir sanatçı duyarlılığı ile rahatsız oluyorum. Biz biriz, ama böyle çatık kaş baktığımız zaman yumruğumuzu sıktığımız zaman, hıncımızdan içimizdekini, yüreğimizdekini dışa dökemiyoruz. Çanakkale 'yi, Kurtuluş Savaşı'nı, Sarıkamış'ı birlikte yazmışız. Ama sonra böyle garip bir şekilde nasıl olduğunu anlamadan bir çatık kaş başlamış. Olmamalıydı ama geçmiş zamanda yapılmış hatalar var. Devlet kendi içinde bir sitem kurmuş, Aleviyi ötelemiş, Kürdü ötelemiş, Müslümanı ötelemiş diğerini ötelemiş. Kökünden gelen özelliklerle hava atan insanlar ancak kabilelerdir. Oysaki biz bir kabile değiliz ki koca bir imparatorluktan gelmişiz bizim tek tip olmamız mümkün değil. Soylu bir geçmişimiz var ve bu geçmiş hepimizin. Bu bayrağın üzerinde hepimizin kanı var” diye konuştu.


'DOĞU KENDİSİNİ BATIYA İYİ ANLATAMADI '
Türkiye'de doğunun kendisini batıya iyi anlatamadığını vurgulayan Gökçe, batıdan doğuya gelen birçok vatandaşın tedirginlik yaşadığını söyledi. Gökçe şunları dile getirdi. “Batman 'a geldiğimizde arkadaşların arasında gerginler var. 'Ya başımıza bir şey gelmesin. Oteli iyi yerden seçtiler mi acaba' diye tedirginlik yaşıyor çocuklar. Çünkü biz İstanbul 'dan baktığımız zaman buralarda hep olaylar var zannediyoruz. Dün bir toplantıda söyledim yarınki programda da söyleyeceğim. Buradan toplayıp toplayıp çocukları İstanbul 'a götürmek güzel ama bence gidin İstanbul 'dan çocukları alın buralara getirin. Batman 'ın ne kadar güzel bir yer olduğunu, Diyarbakır 'ın ne güzel olduğunu, insanının sen geldiğin zaman nasıl 'başım gözüm üstüne' diyerek seni ağırladığını oranın insanı da görsün.”

'AYNI ŞİİRLE COŞTUK, AYNI ŞİİRLE GÖZYAŞI DÖKTÜK, AYNI ŞİİRLE DUYGULANDIK '
Kardeşliğin ve dostluğun pekişmesi ile ülkenin daha hızlı kalkınacağına değinen Gökçe, 'Gördünüz aynı şiirle coştuk, aynı şiirle gözyaşı döktük, aynı şiirle duygulandık. Biz biriz ya, bir Rus 'u koysaydık şuraya bizimle duygulanır mıydı? Duygulanmazdı. O nedenle bu tür kardeşliğin, dostluğun pekişmesi her zaman bizim ülkemizi kalkındırır, daha güzel bir yere götürür. Buranın insanı da kucağını biraz daha fazla açarak batıyı içine çekerse, burada ekonomik olarak da müthiş gelişme olur. Buraya yatırım olur” ifadelerini kullandı.