Batman'da Polis Türkçe ve Kürtçe Sunum Yaptı

Batman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro polisleri ile öğretmen ve öğrencilerin Van'dan gelen çocuklar için hazırladığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Batman'da Polis Türkçe ve Kürtçe Sunum Yaptı
Toplum Destekli Büro personeli Bahar Günen, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'in de katıldığı programın sunumu Türkçe ve Kürtçe yapıldı.


Batman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro polisleri ile öğrenciler, Van'dan gelen çocuklar için 'Sarsılan Yüreğim İçin Haydi Uzat Elini ' projesi kapsamında bir etkinlik düzenledi. Gelirinin Vanlı öğrencilere verileceği programa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'in yanı sıra il protokolü ve birçok kurum müdürü de katıldı.


Van depreminde yaşanan dramı gösteren slayt gösteriminin ardından programın açılış konuşmasını yapan Toplum Destekli Büro polisi Bahar Günen, programın sunumunu Türkçe ve Kürtçe yaptı.


Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Şimşek, programın çok anlamlı olduğunu ifade ederek Toplum Destekli Büro polisleri ve programa emek veren öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Batman Emniyet Müdürlüğünün çok önemli bir etkinliğe imza attığını belirten Bakan Şimşek, polisleri kutlayarak Kürtçe 'Helal olsun sizlere ' dedi.

VAN'A 40 BİN KALICI KONUT
Van depreminden sonra Batmanlıların depremzede bin 700 aile ve 5 binin üzerinde bir nüfusu misafir ettiğini hatırlatan Bakan Şimşek bunun yöre kültürünün bir gereği olduğunu ifade etti. Hükümet olarak da Van'daki yaraları sarmak için gerekeni yaptıklarını belirten Şimşek, yılın son gününde sadece Van depremi yaralarının sarılması ve kalıcı konutların yapılması için 2 milyar lira bütçeden kaynak ilave ettiklerini ifade etti.

Deprem yaralarının sarılacağını aktaran Bakan Şimşek, “Hızlı bir şekilde kalıcı konutların yapılması için 2 milyar lira eski parayla 2 katrilyon parayı biz kaynak olarak aktardık. Fakat bizim için önemli olan 8 ay içerisinde depremden zarar gören, konutları yıkılmış kardeşlerimize 40 bine yakın konut inşa edeceğiz.” dedi.


TÜRKÇE VE KÜRTÇE ŞARKILAR
Daha sonra sahneye çıkan öğrenciler skeçler sunup, şiirler okudu. Müzisyen polisler eşliğinde sahneye çıkan öğrenciler Türkçe ve Kürtçe seslendirdikleri şarkılarla izleyicileri adeta mest etti.


Toplam 15 seans olarak planlanan 'Sarsılan Yüreğim İçin Haydi Uzat Elini ' projesi kapsamında düzenlenen programdan yaklaşık 18 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor. Elde edilecek gelirin tamamının Batman 'da okuyan Vanlı öğrencilere harcanacağı belirtildi.