Suriye Türkmen Kitlesi Kuruluşunu İlan Etti

Suriye Türkmen Kitlesi, resmi olarak kuruluşunu ilan etti.

Suriye Türkmen Kitlesi Kuruluşunu İlan Etti
Kitlenin başkanlığına getirilen Yusuf Molla, 'Suriye direnişinin meyvesi olan Suriye Türkmen Kitlesi özellikle çekingen duran Türkmenlerin ve Suriye halkının hak ve adalet kapsamındaki sesi olacaktır ' dedi.

Türkiye'de yaşayan Suriyeli Türklerin oluşturduğu Suriye Türkmen Kitlesi, düzenledikleri basın toplantısıyla kuruluşlarını ilan ettiler. Yaptıkları eylemlerle adlarında sıkça söz ettirmeyi başaran kitle yola kurum ve Suriyeli muhaliflerin sesi olarak devam edecek. Oluşturulan yönetimin başkanı olan kitlenin sözcüsü Yusuf Molla ise bu kez konuşmasını kitlenin başkanı olarak yaptı.

Kuruluş beyannamesini okuyan Başkan Molla, 'Suriye direnişinin meyvesi olan Suriye Türkmen Kitlesi özellikle çekingen duran Türkmenlerin ve Suriye halkının hak ve adalet kapsamındaki sesi olacaktır. Suriye Türkmen Kitlesi halk ayaklanmasında yer alan, yüksek ahlak ve eğitim seviyesine sahip pırıl pırıl bir grup Türkmen gencinin kenetlenmesi ve çabasıyla, Suriye'deki olumsuz şartlardan dolayı, İstanbul'da doğmuştur. Bu kuruluşun ulu bir ağaca dönüşmesi için ve Suriye halkının bir olması için cenabı hakkadua ediyoruz ' dedi.

Molla, 'Bizler şimdiki olaylarda ve gelecekte, Suriye'nin kurulmasında ve birinci dünya savaşından sonra Türk-Arap arasında oluşan çatlağın onarılmasında her iki toplumun dilini ve kültürünü bilen insanımızla önemli rol alabileceğimize inanıyoruz ' diye konuştu.

Kadın Kolları Başkanlığı'na seçilen Hale Molla ise Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı, Firavun'a benzetti. Geçmişte baba Esad'ın da halkına zulüm ettiğini belirten Hale Molla, geçmişte Suriyeli kadınlarımız aynı erkeklerin çektiği zalim baascı rejimin baskısına 30 yıl boyunca maruz kalmıştır. Yıllar geçti halkımıza ikinci firavuna karşı ayaklanmak nasip olmuştur. İkinci firavun harekete geçip babasının 40 yıldır Allah ve vatan düşmanlarına tek bir kurşun bile sıkmadığı için paslanmış silahlarınıçıkardı. Güya düşmana karşı direnişte kullandığı bu silahları halkını öldürmek için kullanıyor ' dedi.
Kaynak: İHA